GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Αυγή" κατά Πολάκη: Το θέμα Παύλο είναι..

Μετά την Εφημερίδα των Συντακτών και η εφημερίδα Αυγή επικρίνει τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, σε άρθρο με τίτλο: «Το θέμα Παύλο είναι...

Μετά την Εφημερίδα των Συντακτών και η εφημερίδα Αυγή επικρίνει τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, σε άρθρο με τίτλο: «Το θέμα Παύλο είναι...».
Στο οπισθόφυλλο της Αυγής, ο αρθρογράφος Ανδρέας Πετρόπουλος τονίζει ότι «ο αγώνας κατά της διαπλοκής δεν μπορεί να μεταβάλλεται σε προσωπική υπόθεση. Δεν είναι ένας ανοικτός προσωπικός λογαριασμός. Αυτό κυρίως είναι το θέμα, Παύλο...».
Επίσης, ο δημοσιογράφος διερωτάται αν το θέμα Πολάκη είναι υπαρκτό ή κατασκευασμένο και παράγωγο όπως αναφέρει στην χοάνη της διαστρέβλωσης. «Αν είναι υπαρκτό», σημειώνει ο δημοσιογράφος, «αντανακλά μια πρακτική, την ίδια που άνθισε στην Ελλάδα από το 1989 και κορυφώθηκε μετά το 2000 επισφραγίζοντας την χρεοκοπία του 2009; Ή το πραγματικό θέμα έχει να κάνει με το άλλο μισό της Αριστεράς, δηλαδή όχι μόνο με την ηθική, αλλά με την πρακτική και την αισθητική παρέμβαση στην πολιτική διαδικασία;»
Ο αρθρογράφος αναφέρεται στο σκάνδαλο όπως λέει με τα οικονομικά των κομμάτων και τα όσα είπε στην απολογία του ο Θεόδωρος Τσουκάτος για την υπόθεση Siemens και καταλήγει στο δάνειο Πολάκη διερωτώμενος αν υπάρχουν ερωτήματα για την υπόθεση αυτή.Ο Ανδρέας Πετρόπουλος και η Αυγή επικρίνει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας λέγοντας : «Τα πραγματικά ερωτήματα τα βάζουν οι καθημερινοί άνθρωποι, που μεγαλώνουν επίσης παιδιά με φροντιστήρια και πανεπιστήμια χωρίς την παραμικρή βοήθεια. Προφανώς – σε ένα νόμιμο δάνειο – δεν μπορεί να βάλει τα ίδια ερωτήματα το πολιτικό προσωπικό με τις διαχρονικές χορηγίες. Τελειώνει το θέμα εδώ; Όχι. Υπάρχει και η έρμη καθημερινή πολιτική πρακτική και παρέμβαση που για την Αριστερά δεν (θα) πρέπει να μοιάζει ούτε από μακριά στους απέναντι. Κινδυνεύει όμως να μοιάσει στην περίπτωση που κάποιος θεωρεί τον εαυτό του ως τον μοναδικό και αυθεντικό εκπρόσωπο στον καθημερινό πόλεμο με το "σύστημα».
«Ο αγώνας αυτός, είναι διαρκής και έρχεται η στιγμή που θα έχει και προσωπική σφραγίδα. Όμως, δεν μπορεί να μεταβάλλεται σε προσωπική υπόθεση. Δεν είναι ένας ‘’ανοικτός προσωπικός λογαριασμός’’. Η μάχη με την διαπλοκή και τη διαφθορά είναι μια συλλογική δουλειά, έκφραση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, αλλά και του βασικού πολιτικού υποκειμένου που συνεχίζει να σηκώνει στις πλάτες του» επισημαίνεται στο άρθρο.
Και καταλήγει: «Αυτό είναι κυρίως το θέμα Παύλο… Αν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του αυθεντία και μιλάει στους άλλους "με την γλώσσα που καταλαβαίνουν" τότε κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα τους. Κι ας τα λέει σωστά ο κουζουλός…»
Πηγή: ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση