GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποστολάκης: Ελλάδα και Τουρκία στήνουν ξανά δίαυλο επικοινωνίας

Ελλάδα και Τουρκία στήνουν ξανά ένα δίαυλο επικοινωνίας με στόχο να πέσει η ένταση στο Αιγαίο προς όφελος και των δύο χωρών, τόνισε σήμερ...

Ελλάδα και Τουρκία στήνουν ξανά ένα δίαυλο επικοινωνίας με στόχο να πέσει η ένταση στο Αιγαίο προς όφελος και των δύο χωρών, τόνισε σήμερα από τα Χανιά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.
Ο κ. Αποστολάκης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στα Χανιά για την επέτειο της επανάστασης του Ακρωτηρίου το 1897.
«Σήμερα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία εδώ στο Ακρωτήρι να θυμηθούμε τις ηρωικές μέρες της επανάστασης και τη θυσία αυτών των ανθρώπων που "έπεσαν" εδώ, στο επαναστατικό στρατόπεδο. Είναι σημειολογική η μνήμη γιατί απ' ό,τι φαίνεται οι δυσκολίες μας δεν τελειώνουν και πάντα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, έχοντας τη βούληση να αντισταθούμε και ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και τις ανάγκες που έχει η στιγμή», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ο κ. Αποστολάκης ερωτήθηκε για την πορεία των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας μετά και το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία. Όπως είπε, «οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, πάντα έχουν ένα θέμα, πάντα έχουμε up και down. Αυτό τον καιρό και μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού έχει φανεί ότι μπορούμε ξανά να ενώσουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με στόχο να πέσει η ένταση στο Αιγαίο επ’ ωφελεία και των δύο χωρών.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε μονίμως σε σύγκρουση και να διακινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να προκύψει κάποιο ατύχημα με ανεξέλεγκτες εξελίξεις. Την επόμενη εβδομάδα εγώ θα συναντήσω τον Τούρκο ομόλογο μου, με τον οποίο γνωριζόμαστε και θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποια άκρη, ούτως ώστε να καταφέρουμε να λιγοστέψουμε την ένταση και τις επικίνδυνες κινήσεις που μπορεί να γίνονται στο Αιγαίο».
Η εκδήλωση στο Ακρωτήρι περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο νεκρών, ενώ στα γεγονότα εκείνης της περιόδου αναφέρθηκε ο συγγραφέας Δημήτρης Νικολακάκης. Το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, δήμαρχοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των ενόπλων δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση