GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επεισόδια στο Τορίνο μετά την εκκένωση κατάληψης - Τέσσερις τραυματίες

Επεισόδια ανάμεσα σε μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αναρχικούς που διαμαρτύρονταν για την εκκένωση μιας κατάληψης και τι...


Επεισόδια ανάμεσα σε μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αναρχικούς που διαμαρτύρονταν για την εκκένωση μιας κατάληψης και τις δυνάμεις επιβολής της τάξης ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Τορίνου (βορειοδυτική Ιταλία), με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να τραυματιστούν και οι αρχές να ανακοινώσουν τουλάχιστον δώδεκα προσαγωγές.
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν πίσω από ένα πανό που έγραφε: «Κάνουν πόλεμο στους φτωχούς και το αποκαλούν αυτό ανάπλαση. Αντιστεκόμαστε στα αφεντικά της πόλης».
Οι διαδηλωτές έκαναν σαφή την πρόθεσή τους να «ξαναπάρουν» κατειλημμένο κτίριο που εκκενώθηκε το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες. Στο κτίριο, που είχαν καταλάβει κινήματα της άκρας αριστεράς και μέλη του αναρχικού χώρου, ζούσαν οικογένειες προσφύγων από χώρες του Μάγρεμπ.
Συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, απέκλεισαν οδικούς άξονες, προκάλεσαν υλικές φθορές σε οχήματα, επιτέθηκαν σε λεωφορείο αφού έτρεψαν σε φυγή τους λιγοστούς επιβάτες του και πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς, που αντέδρασαν κάνοντας εκτενή χρήση δακρυγόνων. Πέρασαν δύο ώρες προτού η κατάσταση αποκλιμακωθεί.
«Αυτό που συμβαίνει δεν μπορεί να συγχέεται επ' ουδενί με την άσκηση δημοκρατικών δικαιωμάτων», έκρινε η δήμαρχος του Τορίνου, η Κιάρα Απεντίνο, στέλεχος του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S, «αντισυστημικό», συμπολίτευση), καταγγέλλοντας βίαια επεισόδια μιας «σοβαρότητας χωρίς προηγούμενο» στην πόλη.
Ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, αρχηγός της Λέγκας (άκρα δεξιά), ήταν πολύ λιγότερο συγκρατημένος: «Στη φυλακή αυτοί οι αχρείοι!», απαίτησε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση