GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δραγασάκης: Τα δύσκολα για τις τράπεζες είναι παρελθόν...

Σε διαβεβαίωση πως τα δύσκολα για τις τράπεζες ανήκουν πλέον στο παρελθόν και πως ο ίδιος ουδέποτε είπε ότι οι τράπεζες για τη διαχείριση...

Σε διαβεβαίωση πως τα δύσκολα για τις τράπεζες ανήκουν πλέον στο παρελθόν και πως ο ίδιος ουδέποτε είπε ότι οι τράπεζες για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων χρειάζονται νέα ανακεφαλαιοποίηση προέβη από τη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης.
Μιλώντας κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου και προκληθείς από τον Μάνο Κόνσολα της Νέας Δημοκρατίας για τις πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Δραγασάκης έκανε λόγο για κακόβουλη παρερμηνεία τονίζοντας πως το μόνο που είπε είναι ότι αν δεν προσέξουμε υπάρχει ο κίνδυνος για ρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε ανακεφαλαιοποίηση.
"Που είδατε τη φράση ότι χρειάζεται νέα ανακεφαλαιοποίηση; Ουδεμία ανησυχία προέκυψε. Κανένας δεν τρόμαξε ότι θέτω θέμα ανακεφαλαιοποίησης" είπε αρχικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επαναλαμβάνοντας τις τέσσερις αλήθειες που είχε περιγράψει κατά την ομιλία του στην επιτροπή:
1. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ότι είμαστε η χώρα με τα περισσότερα κόκκινα δάνεια.
2. Το θέμα δεν λύνεται με αυτόματο πιλότο ή απλή λύση.
3. Αν δεν προσέξουμε μπορεί να κάνουμε τέτοιες ρυθμίσεις που να οδηγήσουν τις τράπεζες να χρειαστούν νέα κεφάλαια. Αυτό είναι μια νέα πραγματικότητα. Τι σημαίνει; Δεν πρέπει να κάνουμε καμία ρύθμιση; Όχι αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η λύση που προτείνει π.χ. το ΤΧΣ και επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών θα απαιτήσει εγγύηση δημοσίου.
4. Αυτονόητη αλήθεια είναι ότι δυστυχώς αυτά τα νέα κεφάλαια ενδεχομένως να κληθεί να τα βάλει πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος. "Αν υποθέσουμε ότι μια τράπεζα έχει ανάγκη από κεφάλαια μπορεί να τα βρει εκ των ενόντων. Μπορεί όμως να χρειαστεί ή να θελήσει το δημόσιο όπως παλιά να βάλει κεφάλαια" είπε.
Καταλήγοντας ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα τονίζοντας ότι αν και καθυστερημένα είπε αυτό που έπρεπε ίσως να έχει λεχθεί προ πολλού, ότι τα δύσκολα για τις τράπεζες ανήκουν στο παρελθόν. "Συμφωνώ σε αυτό" είπε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης".
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση