GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεώτρηση βορειοδυτικά της Κύπρου επιβεβαιώνει η εταιρεία Τουρκικών Πετρέλαιων

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας S&P Global Platts , η εταιρεία Τουρκικών Πετρέλαιων (TPAO) σχεδιάζει να προχωρήσει σε γε...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας S&P Global Platts, η εταιρεία Τουρκικών Πετρέλαιων (TPAO) σχεδιάζει να προχωρήσει σε γεώτρηση βορειοδυτικά της Κύπρου, ξεκινώντας μετά το καλοκαίρι, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας και διευθύνων σύμβουλος, Melih Han Bilgin.

Ο Bilgin επιβεβαίωσε στην S&P Global Platts ότι η εταιρεία δεν είχε σχέδια να ξεκινήσει την γεώτρηση νότια του νησιού τον επόμενο μήνα, κάτι που ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλουτ Τσαβούσογλου, την περασμένη εβδομάδα.

Ο Bilgin επιβεβαίωσε ότι το πλοίο έρευνας της TPAO, «Barbaros Hayreddin Pasa», επιθεωρεί σήμερα τα ύδατα της νότιας Κύπρου στην περιοχή των θαλάσσιων τεμαχίων 8,9 και 12 της Κύπρου, αλλά πρόσθεσε ότι τα ανακτηθέντα σεισμικά δεδομένα θα χρειαστούν πολλούς μήνες για να αναλυθούν και τα άμεσα σχέδια της εταιρείας για γεώτρηση για να ξεκινήσει βορειοδυτικά του νησιού.

Μόλις ολοκληρωθεί η εργασία νότια του νησιού, το πλοίο θα κινηθεί προς τα δυτικά για να συνεχίσει να επιθεωρεί εκεί, είπε.

Ένα δεύτερο τουρκικό σκάφος έρευνας, το MTA Oruc Reis, έχει επίσης πραγματοποιήσει έρευνα εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) που διεκδικεί η Κύπρος, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η θαλάσσια ζώνη στα βορειοδυτικά της Κύπρου βρίσκεται εντός των ΑΟΖ που ισχυρίζονται τόσο η Κύπρος όσο και η Τουρκία ότι τους ανήκουν και δεν έχουν διενεργηθεί ακόμη γεωτρήσεις, καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση