GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καρεμπέ: Στο γήπεδο θα δούμε ποια είναι η καλύτερη ομάδα

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού Κριστιάν Καρεμπέ παραχώρησε συνέντευξη σε αθλητική εφημερίδα, στην οποία επανέλαβε την πεποί...

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού Κριστιάν Καρεμπέ παραχώρησε συνέντευξη σε αθλητική εφημερίδα, στην οποία επανέλαβε την πεποίθηση του ότι δεν απαγορευτικό οι Πειραιώτες να κάνουν όνειρα για συμμετοχή τους στον τελικό του Europa League.

Επιπρόσθετα, μίλησε για τη συμβολή του Πέδρο Μαρτίνς στην άνοδο της αγωνιστικής εικόνας των ερυθρόλευκων το τελευταίο διάστημα, κάτι που άλλαξε και τη στάση του κόσμου προς τον Πορτογάλο κόουτς.

Τέλος, στάθηκε και στο ντέρμπι της Τούμπας (10/2, 19:30), τονίζοντας πως το σημαντικό είναι «να παιχτεί ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο».

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξή του:

Για το αν πιστεύει όντως ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής στο Europa League: "Όχι, με ξέρεις ότι δεν λέω εύκολα μεγάλες κουβέντες, ούτε και μου αρέσουν υπερβολές. Το είχα πει ότι αυτός ο Ολυμπιακός είναι ικανός να φτάσει ψηλά στην Ευρώπη και δεν θα ήταν τόσο απαγορευτικό να κάνουμε όνειρα για τον τελικό στο Μπακού. Όσες πιθανότητες έχουν και οι άλλες ομάδες που είναι στις "32", άλλες τόσες έχουμε κι εμείς, και πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με ευρωπαϊκή εμπειρία, που μπορεί να φτάσει ψηλά, αν αναλογιστούμε ότι κλήρωση δεν ήταν άσχημη και ότι θα ξεπεράσουμε το εμπόδιο της Ντιναμό.

Εντάξει, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, όμως εγώ είμαι αισιόδοξος και νομίζω ότι έχουμε μια καλή ευκαιρία για να φτάσουμε ψηλά στη διοργάνωση. Από τη στιγμή που αποκλείσαμε την Μίλαν, γιατί να μην μπορούμε να πάμε πιο ψηλά; Υπάρχουν οι προδιαγραφές για μια καλή πορεία, με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε αυτή την άνοδο και τη σταθερότητα και να αποδείξουμε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλό δρόμο. Με αυτά που λέω δεν σημαίνει ότι δε μας ενδιαφέρει το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, απλώς θεωρώ ότι το Γιουρόπα είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους".

Για το εάν νιώθει δικαιωμένος για την πρόσληψη του Μαρτίνς: "Το θέμα δεν είναι αν νιώθω δικαιωμένος, ούτε και αισθάνομαι έτσι. Στον Ολυμπιακό δεν δουλεύει ένας και δεν παίρνει αποφάσεις ένας. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποστηρίζουν την προσπάθεια και δεν μου αρέσει να ακούω ότι ο Καρεμπέ έκανε αυτό και το άλλο.

Αυτό που ξέρω είναι ότι πιστέψαμε στον Μαρτίνς, γιατί είχαμε συγκέντρωση όλα εκείνα τα στοιχεία που μας έπεισαν ότι μπορεί να έρθει στον Ολυμπιακό και να φτιάξει μια καλή ομάδα και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Μπορεί να είχε δουλέψει σε μικρομεσαίες ομάδες στην Πορτογαλία, όμως έδειχνε έργο.

Όπως και ήταν σημαντικό ότι ήρθε νωρίς την ομάδα και μπήκε στο κλίμα γρήγορα. Στην αρχή ήταν δύσκολα τα πράγματα, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρχαν σχεδόν 20 νέα πρόσωπα. Δεν είναι μάγος ούτε μπορεί να δείξει αυτό που θέλει από τη μία μέρα στην άλλη.

Όμως, στην πορεία φαίνεται το πώς δουλεύει και αυτό το βλέπουμε μέσα στο γήπεδο και στα παιχνίδια, αλλά κι εμείς τις προπονήσεις. Ξέρει καλά τι κάνει ο Μαρτίνς και αυτός ο Ολυμπιακός είναι έργο του προπονητή. Τον στηρίξαμε και σε κάποιες αποτυχίες και θα τον στηρίξουμε και στη συνέχεια, γιατί έτσι πρέπει να κάνει ένας μεγάλος σύλλογος.

Δεν σημαίνει ότι αν φέρεις ένα μεγάλο όνομα θα είσαι εξασφαλίσει την επιτυχία. Τα παραδείγματα είναι πολλά και δε χρειάζεται να τα αναφέρω. Ο Μαρτίνς αγαπάει αυτό που κάνει, δουλεύει με πάθος και το κυριότερο είναι ότι έχει μπει στο πνεύμα του συλλόγου και ξέρει τι θέλει η διοίκηση από αυτόν".

Για την αλλαγή της στάσης του κόσμου προς τον Μαρτίνς: "Φυσικά και έχει αλλάξει και το βλέπουμε όλοι μας τον τρόπο με τον οποίο στηρίζει την ομάδα και τον προπονητή. Βλέπουμε την αντίδραση του με το χειροκρότημα μετά από κάθε παιχνίδι, γιατί όλοι διαπιστώνουν ότι κάτι καλό γίνεται και από τον προπονητή και από τους παίκτες. Βλέπει καλό ποδόσφαιρο και μια ομάδα που ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο, αλλά προσφέρει και θέαμα.

Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί αυτή ομάδα χρειάζεται τη στήριξη και στα δύσκολα. Εμένα μου αρέσει που ο κόσμος είναι απαιτητικός, αλλά να ξέρουν ότι το ίδιο είναι και ο προπονητής, που πιστεύει ότι στο μέλλον θα δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα και μεγαλύτερη βελτίωση σε όλα τα επίπεδα".

Για τις μεγάλες αλλαγές το περασμένο καλοκαίρι και τις αποφάσεις της διοίκησης: "Αυτό που ξέρω είναι ότι ο κύριος Μαρινάκης το είπε και το έκανε. Μου είχε πει πριν από το τέλος της περσινής χρονιάς ότι θέλει να αλλάξει τα πάντα στον Ολυμπιακό και να έρθουν παίκτες που θα τους αρέσει να παίζουν στην ομάδα και όχι να κάνουν αγγαρεία. Ήταν αποφασισμένος και το έδειχνε με κάθε τρόπο. Ήθελε έναν προπονητή που θα τον εμπιστευτούμε, να είναι δουλευταράς αλλά και να ταυτίζεται με την φιλοσοφία του συλλόγου.

Είναι άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις όπως και όταν πρέπει, χωρίς να σκεφτεί το κόστος, γιατί αγαπάει την ομάδα και δεν αντέχει να την βλέπει να παρουσιάζει τέτοια εικόνα προβληματική όπως την περσινή χρονιά, που ήταν, πιστεύω, μια κακή παρένθεση και όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.

Και αποδείχτηκε ότι σωστά αποφάσισε, γιατί βλέπουμε τώρα τα αποτελέσματα. Έχει καμία σχέση η ομάδα με την περσινή χρονιά; Όλοι απογοητευτήκαμε και δεν μπορούσαμε να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι δεύτερος και τρίτος και δεν μπορεί ο κόσμος να φύγει από το γήπεδο απογοητευμένος".

Για το ντέρμπι της Τούμπας: "Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που ίσως καθορίσει πολλά για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, που μας ενδιαφέρει το ίδιο με τις άλλες διοργανώσεις και δεν μένουμε στη διαφορά που έχουμε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα αγωνιστικός φέτος, όπως νομίζω ότι και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός είναι δυνατοί, αλλά και εμείς έχουμε σπουδαία ομάδα και θα πάμε να παίξουμε την μπάλα μας και φυσικά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, για να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τη διαφορά. Το θέμα είναι να παιχτεί ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο και εκεί θα δούμε ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους και αυτό θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψιν οι αντίπαλοί μας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση