GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίσκεψη του Κώστα Μπακογιάννη στο Δ.Σ. του ΕΒΕΑ

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα στο ιστορική κτίριο του επί της οδού Αμερικής 9 το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑ, παρουσία του Περιφερ...

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα στο ιστορική κτίριο του επί της οδού Αμερικής 9 το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑ, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, αφού καλωσόρισε τον κ. Μπακογιάννη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις επικείμενες δημοτικές εκλογές αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα, επισημαίνοντας ότι αυτά δεν είναι απλά, ούτε, βεβαίως, μπορούν να λυθούν μόνο με ενέργειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι όμως συγκεκριμένα. Και απαιτούν αντιμετώπιση με ολοκληρωμένη στρατηγική, με συντονισμένες δράσεις και με συνένωση δυνάμεων μεταξύ δήμου, επιχειρηματικών φορέων και Πολιτείας.

Ειδικότερα, ο κ. Μίχαλος τόνισε ε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στους εξής τομείς:

Αποτελεσματικότερη διασφάλιση της νομιμότητας και της τάξης

Τα περιστατικά επιθέσεων σε επιχειρήσεις και καταστήματα και οι καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας έχουν φθάσει να αντιμετωπίζονται ως ζήτημα ρουτίνας για την πρωτεύουσα. Αυτή η ιδιότυπη ανοχή, πρέπει να τελειώσει.

Καταπολέμηση του παραεμπορίου

Ως ΕΒΕΑ, αναδεικνύουμε συστηματικά το πρόβλημα από το 2006 αλλά δυστυχώς, μέχρι σήμερα, ελάχιστα έχει βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του κράτους σε αυτό τον τομέα. Συνεχίζουμε λοιπόν να διεκδικούμε:

  • Σύσταση του Ειδικού Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου.
  • Εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στις περιοχές όπου ανθεί η παράνομη εμπορική δραστηριότητα
  • Συντονισμό μεταξύ των διαφόρων αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων

Πρωτοβουλίες τόνωσης της εμπορικής κίνησης, με συνεργασία αυτοδιοίκησης, εμπορικών συλλόγων και φορέων.

Επιτάχυνση μεγάλων έργων και επενδύσεων που θα αναβαθμίσουν συνολικά το πρόσωπο της Αθήνας και θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Τουρισμός - επενδύσεις:

  • Αναβάθμιση και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου: πεζοδρόμηση και περιπατητική διασύνδεση οδών, μνημείων, μουσείων, χώρων πολιτισμού.
  • Αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας, αναπλάσεις και αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων.
  • Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Αθήνας, ως city break προορισμού
  • Αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων, με έμφαση στις περισσότερο υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας.

Δημοτικά Τέλη

  • Το ύψος των δημοτικών τελών θα πρέπει να είναι ευθέως ανάλογο της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις και να λαμβάνει υπόψη τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι Δήμοι αναζητούν απεγνωσμένα πηγές εσόδων, όμως και οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας, της υψηλής φορολόγησης, της αδυναμίας πρόσβασης σε δανεισμό.

Τα τελευταία χρόνια το ΕΒΕΑ επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη της νεοφυούς, καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Έχουμε ανακαινίσει και διαμορφώσει το ιστορικό κτίριο του ΕΒΕΑ στην οδό Αμερικής, ώστε να λειτουργεί ως ευρύτερος πόλος για την ανάδειξη και την προώθηση της επιχειρηματικότητας: με δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού, δράσεις για την προώθηση ίσων ευκαιριών απασχόλησης, αλλά και με ευρύτερες πρωτοβουλίες, που αφορούν τη στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην πόλη της Αθήνας.

Ως Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, θέλουμε η Αθήνα να αποκτήσει ξανά τον παλμό, τη ζωντάνια και την ελκυστικότητα μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής μητρόπολης. Σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κώστας Μπακογιάννης στο EBEA: «Όλοι μαζί να προκαλέσουμε ένα θετικό σοκ στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης»

«Όποιος εκλεγεί Δήμαρχος τον επόμενο Μάιο θα χρειαστεί συμμάχους και συμπαραστάτες. Θα χρειαστεί όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη και να δημιουργήσουμε ισχυρά και αρραγή μέτωπα για να αλλάξει η εικόνα της Αθήνας». Το μήνυμα αυτό μετέφερε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) με το οποίο συναντήθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις πορείες και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης. « Θα πρέπει να γίνονται με βάση την αρχή της αναλογικότητας. Αν είναι λίγοι οι διαδηλωτές να είναι όλοι στο πεζοδρόμιο. Αν είναι περισσότεροι να πάρουν μία λωρίδα κυκλοφορίας . Αν είναι χιλιάδες ας τα πάρουν όλα» επεσήμανε ο Κώστας Μπακογιάννης σημειώνοντας ότι αυτή την πρόταση την αγκαλιάζει η πλειοψηφία των πολιτών πέρα και πάνω από κόμματα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «την μάχη για στηριχθούν τέτοιες πρωτοβουλίες από οποιαδήποτε κυβέρνηση και να περάσουν από την Βουλή θα πρέπει να την δώσουμε όλοι μαζί.

Αναπτύσσοντας το σχέδιο του για την Αθήνα, ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε ότι είναι κοστολογημένο, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, πηγές χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και με βασικό άξονα αυτό που ονομάζουμε Πολιτισμό της Καθημερινότητας. «Αυτό σημαίνει ασφάλεια, καθαριότητα παντού, επαρκής φωτισμός , τακτοποιημένος δημόσιος χώρος» τόνισε προσθέτοντας ότι όλο αυτό δεν αφορά μόνο το κέντρο αλλά και τις γειτονιές . «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προκαλέσουμε ένα θετικό σοκ στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης».

Ένας ακόμα άξονας του προγράμματος προβλέπει δράσεις τόνωσης της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα της νεοφυούς ενώ για τον τουρισμό η ενίσχυση της φυσιογνωμίας της Αθήνας ως «city break» προορισμό είναι βασική προτεραιότητα.

Σε οτι αφορά τα δημοτικά τέλη ο εξορθολογισμός και η αναλογικότητα με βάση τις υπηρεσίες που παρέχονται στις επιχειρήσεις αποτελεί κεντρική κατεύθυνση.

Υπογράμμισε ακόμα ότι η για την πάταξη του παραεμπορίου θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η Δημοτική Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση