GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βούτσης: Δεν μπορώ να διαφοροποιηθώ από τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου

Ενώπιον της Διάσκεψης των Προέδρων θέτει  ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την ομόφωνη γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου για το...

Ενώπιον της Διάσκεψης των Προέδρων θέτει  ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την ομόφωνη γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου για το άρθρο 15 του Κανονισμού της Βουλής που αναφέρεται στην έννοια και τη συγκρότηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.
Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί στη σκιά των εξελίξεων στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, η οποία σήμερα αριθμεί έξι (6) βουλευτές και αν παραιτηθεί ή διαγραφεί ή ανεξαρτητοποιηθεί ένας από αυτούς, τότε μένει με πέντε (5) βουλευτές, δηλαδή με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό για Κοινοβουλευτική Ομάδα που προέρχεται από κόμμα εκλεγμένο στις εθνικές εκλογές. Πλην όμως στους πέντε (5) βουλευτές των ΑΝΕΛ είναι και ο Αριστείδης Φωκάς, βουλευτής που έχει εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων, ανεξαρτητοποιήθηκε και στη συνέχεια προσχώρησε στους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Με βάση τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, προσχώρηση βουλευτή προερχόμενου από τους ανεξάρτητους ή από άλλη Κοινοβουλευτική Ομάδα, σε Κοινοβουλευτική Ομάδα που λειτουργεί ήδη με πέντε μέλη, δεν αποτρέπει την αυτοδίκαιη διάλυσή της, σε περίπτωση κατά την οποία τα εκλεγέντα υπό την αυτή κομματική σημαία μέλη της μειωθούν, εν συνεχεία, κατά ένα.
Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου με αφορμή υπόμνημα που είχε αποστείλει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν έξι (6) βουλευτές. Υπέβαλα ερώτημα με αφορμή το υπόμνημα. Το ερώτημα προς το Επιστημονικό Συμβούλιο δεν αφορά κανένα κόμμα ιδιαιτέρως και το δηλώνω ευθέως» ανέφερε απόψε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «ελπίζω εν τέλει το ενδεχόμενο διάλυσης Κοινοβουλευτικής Ομάδας να μην αφορά κάποιο κόμμα, αναλόγως με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν αύριο, τις επόμενες ημέρες. Αν πάντως γίνει οποιαδήποτε μετακίνηση που θα καταστήσει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα εκτός των προϋποθέσεων που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, είναι φανερό πως η απάντηση θα δοθεί με βάση τη γνωμοδότηση από την οποία και εγώ προσωπικά, δεν μπορώ να διαφοροποιηθώ».
Ο Νίκος Βούτσης σημείωσε, πάντως, με νόημα ότι «υπάρχει μια ολόκληρη μέρα αύριο ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα». Ερωτηθείς δε για τη συνάντηση που είχε προ ημερών με τον βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Αφήσαμε χρόνο ώστε να θεραπευτούν τα πράγματα πριν επέλθει διάλυση. Αν υπάρξει κανείς που να υποστηρίζει ότι εμείς θέλουμε να διαλύονται τα κόμματα, είναι λάθος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση