GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυση για ανθρωποκτονία κατέθεσαν οι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου

Μήνυση για ανθρωποκτονία εις βάρος του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη της οδού Γλάδστωνος κατέθεσαν οι συνήγοροι της οικογένειας του...

Μήνυση για ανθρωποκτονία εις βάρος του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη της οδού Γλάδστωνος κατέθεσαν οι συνήγοροι της οικογένειας του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ''Αυγή.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο ήταν δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018, ο οποίος αποτυπώθηκε στα βίντεο που διέρρευσαν αργότερα, μετά τη διαρροή των οποίων η αστυνομία προχώρησε στον σχηματισμό δικογραφίας και τη σύλληψή τους.

Η δίωξη που αφορά τους δύο κατηγορούμενους είναι για θανατηφόρα σωματική βλάβη και όχι για ανθρωποκτονία. Η κατηγορία μέχρι χθες δεν είχε τροποποιηθεί από τις δικαστικές αρχές ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης, η οποία κατέρριψε τις μέχρι τότε διαρροές ή ''πληροφορίες'' ότι ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, γεγονός που ίσως συνέβαλε στη θανατηφόρο κατάληξη του ξυλοδαρμού.

Σύμφωνα με το ολοκληρωμένο πόρισμα των ιατροδικαστών, στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου δεν είχε βρεθεί κανένα είδους ναρκωτική ουσία ή υποψία χρήσης ούτε κάνναβης, ενώ το μόνο που είχε εντοπιστεί ήταν ποσότητα αναλγητικού Ibuprofen και μάλιστα σε επίπεδα όχι τοξικά, όπως υπογραμμιζόταν στην έκθεση.

Το πόρισμα μάλιστα ξεκαθάριζε ότι ο θάνατος του 33χρονου ακτιβιστή επήλθε από έμφραγμα του μυοκαρδίου που του προκάλεσε ο άγριος ξυλοδαρμός του.

Τρεις μήνες μετά την κοινοποίηση του ιατροδικαστικού πορίσματος στις δικαστικές αρχές, η κατηγορία που βαρύνει τους δύο κατηγορούμενους δεν έχει αλλάξει και η πολιτική αγωγή καταφεύγει στη μήνυση για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με πηγές ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Σωκράτης Τσαντίρης, αναμένεται να καταθέσει συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση έπειτα από την επανάληψη των τοξικολογικών εξετάσεων που ζήτησαν οι νομικοί σύμβουλοι των αστυνομικών, εις βάρος των οποίων έχουν επίσης κατατεθεί μηνύσεις από την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου.

Σε ανακοίνωση τους οι συνήγοροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου τονίζουν ότι «προκειμένου να αποδοθεί η ορθή ποινική κατηγορία κατά των αρχικών κατηγορουμένων του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη κατατέθηκε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής στις 12/2/2019 εναντίον τους μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως».

«Η επανάληψη των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της σορού του Ζαχαρία Κωστόπουλου μετά από αίτημα της πλευράς των κατηγορουμένων αστυνομικών επικύρωσε τις αρχικές εξετάσεις στις οποίες βασίστηκε η ιατροδικαστική έκθεση. Η αμφισβήτηση των επιστημονικών δεδομένων που ανέδειξαν τα αίτια του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου, αποκάλυψε την αρχική επικοινωνιακή στόχευση της υπεράσπισης των αστυνομικών που επιχείρησε να αμφισβητήσει το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης προκειμένου να αποσείσει τις βαριές ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων», προσθέτουν.

«Δεδομένου ότι τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης οδηγούν ευθέως στην αιτιώδη συσχέτιση του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου με τα πλήγματα που δέχθηκε, η ορθή απόδοση της κατηγορίας αποτελεί αίτημα του δικαίου και της ουσιαστικής δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωσή των συνηγόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση