GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο ΣτΕ η απόφαση αναστολής της αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Η αίτηση ακύρωσης της Συμβολαιογράφου Λαυρίου, Έλενας Καραγεωργοπούλου, κατά της διενέργειας παράνομων πλειστηριασμών πρώτης κατοι...

Η αίτηση ακύρωσης της Συμβολαιογράφου Λαυρίου, Έλενας Καραγεωργοπούλου, κατά της διενέργειας παράνομων πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, συζητήθηκε την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με συνήγορο την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Βασικό αίτημα είναι να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η φερόμενη ως επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου με την οποία αποφασίστηκε η αναστολή της αποχής των Συμβολαιογράφων. Κατά την συζήτηση της αίτησης ακύρωσης στο ακροατήριο παρόντες ήταν μέλη της «Δικαιοσύνης Για Όλους», μεταξύ των οποίων και οι ιδρυτές του κινήματος «Δεν Πληρώνω», Ηλίας Παπαδόπουλος και Λεωνίδας Παπαδόπουλος.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Εκθέσαμε στο ακροατήριο όλους τους λόγους για τους οποίους η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου που αποφάσισε, στις 27 Νοεμβρίου 2017, να ανασταλεί η αποχή των συμβολαιογράφων ήταν παράνομη, είχε συγκληθεί χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις. Ουσιαστικά κατ' εντολή του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης, κυρίου Κοντονή και των Δανειστών με τη χαρακτηριστική φράση, τότε του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου «Εκβιαζόμαστε από έναν εκβιαζόμενο». Ο εκβιαζόμενος, δηλαδή, Κοντονής, εκβιαζόμενος από τους δανειστές, εκβιάζει τους συμβολαιογράφους, προκειμένου να ξεκινήσει η αρπαγή των σπιτιών των πολιτών με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Η Γενική Συνέλευση τότε έγινε με μηδενική σχεδόν συμμετοχή. Ενημέρωσα, ακόμα, την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι οι συνάδελφοί τους της Ισπανίας έβγαλαν ιστορική απόφαση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και του δικαιώματος στη στέγη και ελπίζω ότι αυτό θα αποτελέσει ένα ισχυρό δικαστικό κίνητρο, προκειμένου να αρθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη και το Συμβούλιο της Επικρατείας στο ύψος της ευθύνης και των περιστάσεων.»

Τα υπομνήματα στην υπόθεση θα κατατεθούν στις 15 Φεβρουαρίου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση