GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι δηλώνει ο Πετρόπουλος για τα δημοσιεύματα περί "διπλής σύνταξης" σε βουλευτές και δημάρχους

Απάντηση δίνει ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος στο δημοσίευμα του Ελεύθε...

Απάντηση δίνει ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος στο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, σύμφωνα με το οποίο ανοίγει "παράθυρο" για διπλή σύνταξη σε βουλευτές και δημάρχους, καθώς όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ επαναφέρουν δεύτερη σύνταξη- πέραν της τρίτης που λαμβάνουν από όποιο άλλο Ταμείο- για δύο διατελέσαντες Προέδρους της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πετρόπουλου είναι η εξής:

"Όταν προκύπτουν θέματα για τα οποία ζητείται η γνώμη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αυτά δεν εξετάζονται με διακριτική ευχέρεια αναλόγως της ιδιότητας του πολίτη στον οποίο αφορούν. Γι΄ αυτό και την 28η /08/2017, έθεσα σχετικό ερώτημα που αφορά στην καταβολή συντάξεων σε πρόσωπα που αναδείχθηκαν στο ύψιστο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το αρμόδιο τμήμα εξέδωσε την 27η /11/2017 πλήρως τεκμηριωμένη απόφαση, σύμφωνα με την οποία, η χορήγηση σύνταξης στα πρόσωπα αυτά δεν κωλύεται μετά την ίδρυση του ΕΦΚΑ και ότι άρση του κωλύματος δεν ισχύει για λοιπούς αιρετούς. Συνεπώς δεν προκύπτουν «αντανακλαστικές συνέπειες», όπως ισχυρίζεται ο συντάκτης σημερινού πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος. Την απόφαση αυτή αποδέχθηκα την 29η/12/2017 και δεν έχει εκτελεστεί.

Σε κάθε περίπτωση όλες οι αποφάσεις πληρωμών τελούν υπό τους αναμφίβολους κανόνες της διαφάνειας και της νομιμότητας. Οι κανόνες αυτοί θα τηρηθούν και στην προκειμένη περίπτωση με τη δέουσα προσοχή και επιμέλεια προτού πληρωθεί η παροχή, ιδίως διότι αφορά σε θεσμικά πρόσωπα"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση