GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οξύτατο επεισόδιο στη Βουλή για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε η ένταση που κυριαρχεί από χθες το απόγευμα μετά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του π...

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε η ένταση που κυριαρχεί από χθες το απόγευμα μετά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Γεωργιάδη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών.
Το θέμα ήγειρε στη Βουλή ο Χρυσαγίτης βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα ο οποίος έστρεψε τα πυρά του και κατά του προεδρεύοντος Γιώργου Βαρεμένου κατηγορώντας τον για ανοχή.
Ανεβαίνοντας στο βήμα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος απευθύνθηκε στον Κώστα Τζαβάρα λέγοντας ότι είχε μιλήσει και το 2017 για την υπόθεση Γεωργιάδη και τότε ο κ. Τζαβάρας του είχε συστήσει να περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης.
Ο κ. Τζαβάρας αντέδρασε λέγοντας ότι ο Κανονισμός απαγορεύει να απευθύνεται κάποιος σε βουλευτή.
«Με φίλους παιδεραστών εγώ δεν έχω καμία σχέση» απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και άρχισε να καταθέτει στα πρακτικά φωτογραφίες του Νίκου Γεωργιάδη με την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οι αναφορές του βουλευτή της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν την εντονότατη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα ο οποίος ανέβηκε στο βήμα εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής αλλά και κατά του κ. Βαρεμένου.
Ο αρχικός διάλογος με τον κ. Βαρεμένο είχε ως εξής:
Τζαβάρας: Κύριε Πρόεδρε με αναγκάζετε να αναλάβω απέναντι στο πρόσωπο του φασισμού να υπερασπιστώ τη Δημοκρατία γιατί όση ώρα τον ακούγατε να παραβιάζει τον κανονισμό και να απευθύνεται προσωπικά σε εμένα δεν τον ανακαλέσατε στην τάξη.
Βαρεμένος: Μόνο αυτός το κάνει;
Τζαβάρας: Εγώ δεν είμαι ούτε Συριζαίος ούτε Χρυσαυγίτης είμαι φιλελεύθερος. Αν θέλετε να μου στερήσετε το λόγο θα λυπηθώ που προεδρεύετε.
Βαρεμένος: Για αλλάξτε το ύφος σας.
Εν συνεχεία ο κ. Τζαβάρας άρχισε να απαντά στα όσα είπε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, ωστόσο οι φωνές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκάλεσε νέα διαμαρτυρία του κ. Τζαβάρα στον κ. Βαρεμένο:
Τζαβάρας: Όταν ακούω κάποιον από αυτό το βήμα που είναι βουλευτής να συγχέει και να αναφέρεται σε πρόσωπα που δεν συμμετέχουν σε αυτή αίθουσα και δεν έχουν δικαίωμα υπερασπιστούν εαυτό τους…
(Φωνές από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής).
Τζαβάρας: Κύριε Πρόεδρε η ανοχή σας είναι απαράδεκτη.
Βαρεμένος: Προτρέχει η γλώσσα σας της διανοίας σας.
Τζαβάρας: Είναι απαράδεκτη η ανοχή σας απέναντι στη Χρυσή Αυγή, απέναντι σε αυτά τα υποκείμενα.
Οι τόνοι έπεσαν, όμως ο κ. Τζαβάρας συνέχισε να επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι ομνύει στη χυδαιότητα. “Στη χυδαιότητα που πιστεύουν και ομνύουν αυτοί, δεν έχουν καταλάβει ότι όλες οι ψυχικές ανωμαλίες κι οι σεξουαλικοί εκφυλισμοί έχουν σχέση μόνο με το φασισμό. Πηγαίνετε να δείτε την ταινία του Παζολίνι. Σας φωτογραφίζει. Είστε περιττοί για τη δημοκρατία. Δεν έχετε να προσφέρετε εδώ τίποτα παρά μόνο την παλιανθρωπιά σας” είπε ο κ. Τζαβάρας.
Αναφερόμενος στην υπόθεση Γεωργιάδη ο κ. Τζαβάρας κάλεσε τα κόμματα να συμφωνήσουν ότι δεν είναι αυτονόητη η δημοκρατία σε αυτό τον τόπο όταν παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα και όταν παραβιάζεται το δικαίωμα κάθε κατηγορούμενου στην απόδειξη αθωότητας του.
“Οι εχθροί της Δημοκρατίας δεν μπορεί να έχουν βήμα όταν υπονομεύουν με τα λόγια τους τον δημοκρατικό διάλογο. Γι’ αυτό εκφράζω τον αποτροπιασμό μου και την αηδία μου” κατέληξε ο κ. Τζαβάρας
Αμέσως μετά επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη προαναγγέλλοντας νέες βαρύτερες καταδίκες σε βάρος της: “Εσείς που είστε καταδικασμένοι για βαρύτερα εγκλήματα, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, που μαχαιρώνετε μετανάστες, που τολμάτε και παραδίδετε εδώ μέσα μαθήματα πατριωτισμού, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μιλάτε και να ασχημονείτε σε αυτή την αίθουσα. Σας περιμένουν καταδίκες βαρύτερες” είπε.
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση