GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΡΗΓΜΑ! Υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων ο Μιχελογιαννάκης...

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης με τοποθέτησή του ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων ...

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης με τοποθέτησή του ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και εξήγησε ότι θα ψηφίσει όλες τις προτάσεις που φέρει προς ψήφιση ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τρία άρθρα. 
Αναλυτικά η τοποθέτηση του Ιωάννη Μιχελογιαννάκη:
«Μετά από επίπονη και ουσιαστική εργασία, το μεγάλο στοίχημα της συνταγματικής αναθεώρησης γίνεται, επιτέλους, πράξη. Θα φέρει, επιτέλους, αλλαγές που τις περίμενε χρόνια η κοινωνία και η ανάγκη για εξυγίανση του πολιτικού συστήματος. Συμφωνώ με όλες τις προτάσεις που φέρει προς ψήφιση ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τις παρακάτω:
Άρθρο 3: Σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται αναθεώρηση, μιας και επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η ιστορία και η παράδοση έχει αποδείξει ότι δεν χρειάζεται διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους.
Άρθρο 21: Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία, τελούν υπό την προστασία του Κράτους. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται αναθεώρηση αυτού του άρθρου, μιας και ο θεσμός της οικογένειας διαχρονικά έχει αποδείξει την σπουδαιότητά της.
Άρθρο 16: Η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δίκαιου με πλήρη αυτοδιοίκηση. Θεωρώ, ότι πλέον ωρίμασαν οι συνθήκες για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων στην χώρα μας. Χάνεται συνάλλαγμα και αξιόλογα μυαλά φεύγουν στον εξωτερικό. Το παράδειγμα της Κύπρου, όσο αφορά τα οφέλη, πρέπει να μας διδάξει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση