GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο σύμφωνα με δημοσκοπήσεις - Πόσους ευρωβουλευτές θα έχει η Ελλάδα

Βρυξέλλες, Αθανάσιος Αθανασίου Το Ευρωκοινοβούλιο δημοσιοποίησε σήμερα την πρώτη του προβολή για την κατανομή των εδρών της επόμενης (9...

Βρυξέλλες, Αθανάσιος Αθανασίου
Το Ευρωκοινοβούλιο δημοσιοποίησε σήμερα την πρώτη του προβολή για την κατανομή των εδρών της επόμενης (9ης) νομοθετικής περιόδου, συγκεντρώνοντας εθνικές δημοσκοπήσεις.
Σύμφωνα με το Ευρωκοινοβούλιο, η Κύπρος θα εκλέξει τρεις (αντί ενός) ευρωβουλευτές στην ομάδα του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), έναν (αντί δυο) στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D), κανέναν (έναντι ενός) στην ομάδα ECR (Ευρωπαίοι Ρεφορμιστές Συντηρητικοί), έναν (έναντι δύο) στην GUE (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά) και έναν στην κατηγορία "άλλοι".
Στην Ελλάδα θα εκλεγούν εννέα (έναντι πέντε) με το ΕΛΚ, δύο (έναντι τεσσάρων) με τους Σοσιαλιστές, κανέναν (έναντι ενός) με το ECR, έξι ( με την GUE και τέσσερις (έναντι πέντε) με τους μη εγγεγραμμένους.
Συνολικά το ΕΛΚ θα εκλέξει 183 (έναντι 217), οι Σοσιαλιστές 135 (έναντι 186), το ALDE 75 (έναντι 68), το ECR 51 (έναντι 75), οι Πράσινοι 45 (από 52), η GUE 46 (από 52), το EFDD 43 (από 41), το ENF 59 (από 37), 10 (από 22) μη εγγεγραμμένοι και 58 "άλλοι".
Το Ευρωκοινοβούλιο υπενθυμίζει ότι δημοσίευσε "μια πρώτη δέσμη προβολών για το πώς θα μοιάζει η επόμενη σύνθεσή του με βάση δεδομένα από εθνικές δημοσκοπήσεις που συγκεντρώθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου 2019 και τα οποία προέρχονται από επιλεγμένες, αξιόπιστες δημοσκοπήσεις που διενήργησαν σχετικοί εθνικοί οργανισμοί και συνδυάστηκαν από την Kantar Public εκ μέρους του Κοινοβουλίου". Όλα τα νέα κόμματα και κινήματα που δεν έχουν εκδηλώσει τις προθέσεις τους κατηγοριοποιήθηκαν ως «άλλα», αναφέρει το ΕΚ.
"Προβάλλοντας τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ επί των εδρών του κοινοβουλίου μετά το Brexit, παρατηρούμε ότι η επόμενη σύνθεση θα αντικατοπτρίζει ένα πολιτικό τοπίο πιο κατακερματισμένο από ποτέ", αναφέρει το ΕΚ. Σημειώνεται ότι το επόμενο Ευρωκοινοβούλιο θα έχει λιγότερους ευρωβουλευτές (705) από το απερχόμενο (751).
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση