GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με "νέες" προτάσεις η Μέι στις Βρυξέλλες την Πέμπτη

Στις Βρυξέλλες πηγαίνει την Πέμπτη η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπός της, ο οποίος δήλωσε ότι στις ...

Στις Βρυξέλλες πηγαίνει την Πέμπτη η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπός της, ο οποίος δήλωσε ότι στις επαφές της θα μεταφέρει νέες προτάσεις που θα αφορούν το backstop.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η κυβέρνηση εξετάζει με επείγουσες διαδικασίες τις προτάσεις προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί έως την Πέμπτη. Η γενικότερη ιδέα είναι να διασφαλίζεται ότι η Βρετανία δεν θα μείνει στο backstop και γι' αυτό θα προταθεί χρονικός περιορισμός ή η δημιουργία ενός μηχανισμού που θα επιτρέπει τη μονομερή αποχώρησή της από το δίχτυ ασφαλείας.

Επίσης, αναμένεται να περιληφθεί στις προτάσεις η αντικατάσταση του backstop με εναλλακτικές τελωνειακές διευθετήσεις ώστε να αποφευχθεί το σκληρό σύνορο στην Ιρλανδία, κάτι το οποίο ήδη επεξεργάζεται η ομάδα εργασίας που συστήθηκε χθες.

Η Μέι δήλωσε στους υπουργούς της ότι η Βρετανία θα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου και ότι οι αλλαγές σχετικά με το backstop είναι αναγκαίες όχι μόνο εξαιτίας των αντιρρήσεων μερίδας βουλευτών των Τόρις και του DUP αλλά και εξαιτίας των ανησυχιών που εκφράζει το κόμμα των Εργατικών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο δεν τέθηκε θέμα για παράταση του άρθρου 50.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση