GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα δημοσκόπηση - Δείτε τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Στην πρόθεση ψήφου με ανα...

Ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, η ΝΔ προηγείται με 11 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά τα αποστελέσματα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων: ΝΔ: 32,5% (33% στην προηγούμενη), ΣΥΡΙΖΑ: 21,5% (22,5%), Χρυσή Αυγή 8% (8%), ΚΙΝΑΛ 7% (6,5%), ΚΚΕ 6% (5,5%).

Ταυτόχρονα, εκτός Βουλής η Ελληνική Λύση αλλά ανεβασμένη 2,5% (2%) ,η Ένωση Κεντρώων 2% (2%), η Πλεύση Ελευθερίας 1,5% (1%) και από 1% ΑΝΕΛ, Ποτάμι, ΛΑΕ, Δημιουργία Ξανά, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 12% (13,5%).

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΝΔ 30%, ΣΥΡΙΖΑ 201,5%, Χρυσή Αυγή 7,5%, ΚΙΝΑΛ 6,5%, ΚΚΕ 5,5%.

Στο ερώτημα για το ποιος εκ των Τσίπρα – Μητσοτάκη είναι καταλληλότερος Πρωθυπουργός, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24%, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ είναι στο 35% με τον «κανέναν από τους δύο» να είναι στο 34%.

Οι Έλληνες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την κατεύθυνση που πηγαίνουν τα πράγματα στην χώρα. Στην ερώτηση σε τι κατεύθυνση πηγαίνουν τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες το 63% απαντά Σίγουρα/Μάλλον σε λάθος κατεύθυνση. Μόλις το 29% απαντά σε Σίγουρα/Μάλλον σωστή κατεύθυνση.

Στο ερώτημα για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών οι πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι. Το 36% απαντά άμεσα, πριν από τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές του Μαΐου και το 32% αργότερα μέχρι και τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης τον Οκτώβριο. Το 21% υποστηρίζει ότι θα πρέπει να διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις εκλογές του Μαΐου.

Παράλληλα οι πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι με το πολιτικό κλίμα και το επίπεδο πολιτικού διαλόγου στη χώρα. Το 82% απαντά ότι το πολιτικό κλίμα είναι Σίγουρα/Μάλλον όχι ικανοποιητικό και μόλις το 9% απαντά Σίγουρα/Μάλλον ναι.

Με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση