GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΘΕΣΗ-ΦΩΤΙΑ! "Εκτός λειτουργίας" ήταν η ΕΛ.ΑΣ. στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι...

Προβληματική επικοινωνία με ασυρμάτους εκτός λειτουργίας και κλήσεις από κινητό σε κινητό μεταξύ αστυνομίας, πυροσβεστικής και κέντρο επι...

Προβληματική επικοινωνία με ασυρμάτους εκτός λειτουργίας και κλήσεις από κινητό σε κινητό μεταξύ αστυνομίας, πυροσβεστικής και κέντρο επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε η αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι.
Σύμφωνα με την έκθεση αναφορών των αξιωματικών που περιλαμβάνεται στην ογκωδέστατη δικογραφία για την φωτιά στο Μάτι, αποκαλύπτεται το μέγεθος του προβλήματος της δυσλειτουργίας των ασυρμάτων στο κρίσιμο χρονικό διάστημα της 23ης Ιουλίου 2018.
Υπαστυνόμος της Άμεσης Δράσης στην κατάθεση του αναφέρει την έλλειψη ενημέρωσης από το πυροσβεστικό σώμα για την πυρκαγιά με αίτημα την συνδρομής ή βοήθειας.
Η ενημέρωση του κέντρου γίνονταν μόνο από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.
Άλλος αξιωματικός αναφέρει ότι καθ' όλη τη διάρκεια διαπιστώθηκε δυσλειτουργία εκπομπής και λήψης σήματος ιδιαίτερα στους σταθμούς που ήταν στα οικεία αστυνομικά τμήματα και για τον λόγο αυτό η επικοινωνία γίνονταν μόνο μέσω των κινητών τηλεφώνων.
Υπαστυνόμος στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης λέει ότι με τις βραδυνές δυνάμεις της ευρύτερης περιοχής,η επικοινωνία ήταν δυσχερής και πολλές φορές γίνονταν τηλεφωνικά , πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν οι αξιωματικοί τόσο αναλογικά όσο και ψηφιακά.
Άλλος αξιωματικός λέει ότι λόγω του προβλήματος της επικοινωνίας, δεν ήταν κανείς σε θέση να γνωρίζει την επικρατούσα κατάσταση.
Σε άλλο έγγραφο διαπιστώνεται η προβληματική λειτουργία του συστήματος TERA EXTRAS στις 23 Ιουλίου από τις 16:54 μέχρι και τις 05:30 το πρωί της επομένης ημέρας.
ΠΗΓΗ : Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση