GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ακυρώνει την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» που κήρυξε ο Τραμπ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία μέτρο που ακυρώνει την κήρυξη κατάστασης «έκτακτης ανάγκης» από τον πρόεδρο των ΗΠ...

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία μέτρο που ακυρώνει την κήρυξη κατάστασης «έκτακτης ανάγκης» από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα κεφάλαια προκειμένου να οικοδομηθεί το τείχος που θέλει στα σύνορα της χώρας του με το Μεξικό -- την πιο εμβληματική υπόσχεση της προεκλογικής εκστρατείας του το 2016 -- καταφέρνοντας ένα πρώτο πλήγμα στο σχέδιο αυτό του Ρεπουμπλικάνου, που πάντως μάλλον δεν θα υπερβεί το επίπεδο του πολιτικού συμβολισμού.
Με 245 ψήφους υπέρ έναντι 182 κατά, η Βουλή, όπου πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, απέρριψε τον ισχυρισμό του Τραμπ περί κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην περιοχή των συνόρων, που δικαιολογεί την αξιοποίηση κονδυλίων που το Κογκρέσο είχε κατανείμει για άλλους σκοπούς προκειμένου να ανεγερθεί το τείχος.
Το κείμενο θα τεθεί τώρα σε συζήτηση και ψήφιση στη Γερουσία, όπου πλειοψηφούν μεν οι Ρεπουμπλικάνοι, αλλά θα μπορούσε επίσης να εγκριθεί, με δεδομένες τις επιφυλάξεις κάποιων στελεχών του GOP για τον τρόπο που ενήργησε ο αμερικανός πρόεδρος.
Όμως ο Τραμπ έχει ξεκαθαρίσει πως θα ασκήσει βέτο στην περίπτωση που το μέτρο φθάσει εντέλει πάνω στο γραφείο του. Το ενδεχόμενο να ανατραπεί το προεδρικό βέτο -- χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων και στα δύο σώματα του Κογκρέσου -- μοιάζει απίθανο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση