GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατάληψη στο Γυμνάσιο Ερυθρών - Τι λέει η δήμαρχος Μάνδρας - ΒΙΝΤΕΟ

Κατάληψη πραγματοποιούν οι μαθητές του Γυμνασίου Ερυθρών καθώς από 2014 τους έβγαλαν από το σχολείο τους λόγω ακαταλληλότητας του ...

Κατάληψη πραγματοποιούν οι μαθητές του Γυμνασίου Ερυθρών καθώς από 2014 τους έβγαλαν από το σχολείο τους λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου και συστεγάζονται στο Λύκειο.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται ότι έπειτα από τόσα χρόνια δεν μπορούν να κάνουν το μάθημα όπως απαιτείται .Τα παιδιά αγανάκτησαν και βρίσκονται σε κατάληψη εδώ και δέκα ημέρες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Άγγελο Κυριαζή, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι εδώ και 50 μήνες που κρίθηκε ακατάλληλο το κτιρίου του Γυμνασίου Ερυθρών φιλοξενούνται στο κτίριο του Λυκείου με αποτέλεσμα τα παιδιά να ταλαιπωρούνται καθώς είναι πάρα πολλά και παρατηρείται έλλειψη χώρων διδασκαλίας και πληροφορικής, γίνονται μαθήματα σε αποθηκευτικούς χώρους. Οι τάξεις δεν φτάνουν , η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο. Αυτό που μας απασχολεί είναι ότι όταν έγινε το 2014 η αυτοψία που έκρινε ακατάλληλο τον χώρο του Γυμνασίου και του γυμναστηρίου, χρειάστηκαν εργασίες μικρής κλίμακας στο γυμναστήριο το οποίο φτιάχτηκε με έξοδα του δήμου και παραδόθηκε το 2016-17 ώστε να χρησιμοποιηθεί και από τους μαθητές του Γυμνασίου- Λυκείου αλλά και από τους δημότες . Πρόσφατα η υπηρεσία δόμησης το έθεσε σε αναγκαστική εκκένωση και αχρησία και να μην μπορεί να μας εξυπηρετήσει .Σημαντικότερο ζήτημα είναι ότι εδώ και 50 μήνες δεν έχει αποκατασταθεί η επικινδυνότητα στο Γυμνάσιο. Στο θέμα εμπλέκονται ο δήμος Μάνδρας ως ιδιοκτήτης και οι Κτιριακές Υποδομές" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κυριαζής.

Στην εκπομπή της ΕΡΤ μίλησαν και η δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη αλλά και ο Έχουν δίκιο οι γονείς αλλά και ο Ιωάννης Κριεκούκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.

Όπως είπε η κυρία Κριεκούκη, "ο δήμος παλεύει 4 χρόνια με τη γραφειοκρατία του κράτους και των κτιριακών υποδομών", ενώ ο κ. Χαρωνίτης, ανέφερε ότι "ο μόνος αρμόδιος για τα σχολεία είναι ο δήμος ακόμη και για την κατασκευή των σχολείων" και πρόσθεσε ότι "είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε αμέσως μόλις ο δήμος τακτοποιήσει τις σχετικές άδειες, δημοπρατούμε τη στατική μελέτη".

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση