GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Moσκοβισί κλείνει την πόρτα στην Ελλάδα για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου Στην οριστική, κατηγορηματική και πλήρη απόρριψη του θρυλούμενου αιτήματος για μείωση των πρωτογενών πλε...

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Στην οριστική, κατηγορηματική και πλήρη απόρριψη του θρυλούμενου αιτήματος για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων του ελληνικού προγράμματος προχώρησε σήμερα από το βήμα της παρουσίασης της έκθεσης της ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας ο Πιέρ Μοσκοβισί.
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του real.gr για το πιθανό διακομματικό αίτημα για μείωση του στόχου του 3,5% ο Επίτροπος Μοσκοβισί δήλωσε ότι “οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές” και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα ανέλαβε πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις κατά την έξοδό της από το πρόγραμμα. “Δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης”, τόνισε κατηγορηματικά ο Πιέρ Μοσκοβισί.
Ο κ. Μοσκοβισί προειδοποίησε ότι αυτό που επέτρεψε στην Ελλάδα να λάβει κοινωνικά μέτρα, περιλαμβανομένης της κατάργησης της μείωσης των συντάξεων, ήτα το ότι πέτυχε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος πέρσι και είναι καθοδόν για να τον πετύχει και φέτος.
“Θεωρώ ότι το καλύτερο για την Ελλάδα είναι να έχει στέρεα δημόσια οικονομικά” ξεκαθάρισε ο Μοσκοβισί. “Δεν θα μπω σε διάλογο για αυτό το θέμα”, ξεκαθάρισε.
Τέλος σε ό,τι αφορά το πακέτο των μεταρρυθμίσεων σε σχέση με την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο Επίτροπος τόνισε ότι θα προβεί σε συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές τις επόμενες ημέρες και δήλωσε ότι παραμένουν ορισμένα σημεία της ελληνικής πρότασης που είναι προβληματικά και θα πρέπει να ρυθμιστούν.
Σε σχέση με τη δόση, ο Επίτροπος τόνισε ότι επί της αρχής το Eurogroup θα κρίνει αν έχουν εκπληρωθεί ή όχι τα προαπαιτούμενα. Έκανε λόγο για πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες και επανέλαβε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα, εγκαίρως.
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση