GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο στρατός των ΗΠΑ θα έχει αποχωρήσει από την Συρία μέχρι τα τέλη Απριλίου

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ετοιμάζονται να αποσύρουν τα στρατεύματά τους που είναι ανεπτυγμένα στη Συρία ως τα τέλη Απριλίου, σύμ...

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ετοιμάζονται να αποσύρουν τα στρατεύματά τους που είναι ανεπτυγμένα στη Συρία ως τα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal.

Αν η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν αλλάξει την απόφασή της, το Πεντάγωνο σκοπεύει να έχει αποσύρει μεγάλο μέρος των περίπου 2.000 στελεχών του, κυρίως μελών των Ειδικών Δυνάμεων, ως τα μέσα του Μαρτίου, με την πλήρη αποχώρηση να ολοκληρώνεται μέχρι τα τέλη του Απριλίου, διευκρίνισε η εφημερίδα.

Το Πεντάγωνο απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το δημοσίευμα ή τα σχέδιά του. «Δεν συζητάμε το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης (των ένοπλων δυνάμεων) των ΗΠΑ από τη Συρία», περιορίστηκε να πει ο πλοίαρχος Σον Ρόμπερτσον στην Τζέρναλ.

Προ ημερών, ο Τραμπ τόνισε πως πιστεύει ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα είναι σε θέση να ανακηρύξει την οριστική ήττα του Ισλαμικού Κράτους, την εξάλειψη του «χαλιφάτου» ως φυσικής οντότητας.

«Θέλω να περιμένω την επίσημη ενημέρωση, δεν θέλω να το πω πρόωρα», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ διέταξε τον στρατό να τερματίσει την εμπλοκή χερσαίων δυνάμεών του στη Συρία, αλλά το χρονοδιάγραμμα γι' αυτό στη συνέχεια αφέθηκε ασαφές από στελέχη της κυβέρνησής του, εν μέσω ανησυχιών συμμάχων των ΗΠΑ για το τι θα σημάνει η απουσία των αμερικανικών δυνάμεων από το πεδίο.

Αξιωματούχοι ευρωπαϊκών χωρών έχουν δηλώσει πως ανησυχούν για το «κενό» που θα άφηνε η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων.

Ο πόλεμος στη Συρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζεται ακόμη. Μέλη της Συμμαχίας Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), που αποτελείται από Κούρδους και άραβες μαχητές, πολιορκούν το ύστατο προπύργιο των τζιχαντιστών του ΙΚ στην ανατολική Συρία.

Αξιωματικοί των κουρδικών ένοπλων οργανώσεων και ορισμένοι υποστηρικτές τους στο αμερικανικό Κογκρέσο εκφράζουν εξάλλου τον φόβο ότι αφού αποχωρήσει ο αμερικανικός στρατός, η Τουρκία ενδέχεται να κάνει πράξη τις απειλές της να τους επιτεθεί. Ο Τραμπ και η κυβέρνησή του βρίσκεται σε συχνή επαφή με την Άγκυρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση