GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ! Τα "προνόμια" των πολιτικών αρχηγών ήταν πάντα σεβαστά...

Giannis Efstathiou Επειδή πολύς λόγος γίνεται για την τύχη ως πολιτικών αρχηγών του κυρίου Καμμένου και του κυρίου Θεοδωράκη, με βαρύγδο...

Giannis Efstathiou
Επειδή πολύς λόγος γίνεται για την τύχη ως πολιτικών αρχηγών του κυρίου Καμμένου και του κυρίου Θεοδωράκη, με βαρύγδουπες εκφράσεις περί εκτροπής, κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος κλπ, η απάντηση βρίσκεται αν ανατρέξουμε στην ιστορία.
Στις εκλογές του 1977, τρίτο κόμμα είχε αναδειχθεί η ΕΔΗΚ. Ο πρόεδρός της, αείμνηστος Γεώργιος Μαύρος, θεώρησε ήττα το αποτέλεσμα και παραιτήθηκε. Ανέλαβε αρχηγός ο επίσης μακαρίτης Ιωάννης Ζίγδης, ο οποίος στη συνέχεια διέγραψε όσους βουλευτές του δεν έφυγαν μόνοι τους ή δεν τους άρπαξε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος προσπαθούσε να βρει πάση θυσία 180 βουλευτές, για να σχηματιστεί προεδρική πλειοψηφία στη Βουλή, προκειμένου να εκλεγεί ο ίδιος πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Ζίγδης έχασε και τους 15 άλλους βουλευτές της ΕΔΗΚ (στο τέλος 2 πήγαν στο ανερχόμενο ΠΑΣΟΚ) κι έμεινε ολομόναχος στη Βουλή!! Παρά ταύτα ουδείς σκέφτηκε να του αφαιρέσει το προνόμιο του αρχηγού (αν κι η ΕΔΗΚ μπήκε με αρχηγό το Μαύρο) και ως το 1981 όχι μόνο θεωρείτο πρόεδρος αναγνωρισμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και επικεφαλής του τρίτου κόμματος της Βουλής και του δινόταν ο λόγος αμέσως μετά τους μακαρίτες Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου!!!
Το προνόμιο του τρίτου κόμματος μάλιστα διατήρησε η ΕΔΗΚ και την προεκλογική περίοδο του 1981, αν και στις εκλογές, όπως αναμενόταν, έλαβε ποσοστό μικρότερο από 1%...

ΥΓ: Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τον αείμνηστο Ηλία Ηλιού, το 1974. Ηταν επικεφαλής της Ενωμένης Αριστεράς που είχε εκλέξει συνολικά 8 βουλευτές. Μετεκλογικά όμως διαλύθηκε, αφού αποχώρησαν οι 5 βουλευτές του ΚΚΕ και οι 2 του ΚΚΕ (εσωτερικού)!! Ο Ηλιού δήλωσε ότι εκπροσωπεί την ΕΔΑ ως μοναδικός της βουλευτής, αλλά διατήρησε μέχρι τις εκλογές του 1977 όλα τα προνόμια του αρχηγού κόμματος!!!!!! Ουδείς διανοήθηκε να του τα αφαιρέσει...!!!!!

Και μετά τις εκλογές του 1977, οπότε ηγήθηκε της Συμμαχίας των Προοδευτικών κι Αριστερών Δυνάμεων (ΕΔΑ, ΚΚΕ (εσωτερικού), Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία, Σοσιαλιστική Πορεία, Χριστιανική Δημοκρατία), η οποία διαλύθηκε επίσης την επομένη των εκλογών, ο Ηλίας Ηλιού διατήρησε όλα τα προνόμια του πολιτικού αρχηγού, αν και μοναδικός βουλευτής της ΕΔΑ!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση