GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπάει τη σιωπή της η σύζυγος του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού

Ύστερα από μήνες σιωπής, η σύζυγος του μεγαλοκτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, που αρχικά υποστήριζε πως ο άνδρας της ζει, άλλαξε στάση...

Ύστερα από μήνες σιωπής, η σύζυγος του μεγαλοκτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, που αρχικά υποστήριζε πως ο άνδρας της ζει, άλλαξε στάση και μίλησε για όλα.Μιλώντας στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, είπε πως η ζωή της όπως και των παιδιών της, έχει αλλάξει δραματικά μετά τον χαμό του.

«Πέρα από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη δουλειά, το μεγαλύτερο που μας βασανίζει είναι πως θέλουμε να μάθουμε τι έχει συμβεί…» ανέφερε. Σε σχετική ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη γιατί δεν έχουν επαφή με την διεξοδική έρευνα που γίνεται στην πολύκροτη αυτή υπόθεση, απάντησε: «Το ότι εγώ και τα παιδιά μου δεν εμφανιζόμαστε, δεν σημαίνει ότι δεν πονάμε».

Συμφώνησε με τη δημοσιογράφο πως η εξαφάνιση αυτή είναι ένα μυστήριο.

«Άνοιξε η γη και τον κατάπιε… Αναρωτιέμαι πως έγινε αυτό… Ακολουθήσαμε και εμείς τη διαδρομή που φάνηκε να έκανε σύμφωνα με τις κάμερες ασφαλείας που τον κατέγραψαν. Κανείς δεν βρέθηκε που να είδε κάτι. Στα σφαγεία μας είπαν πως στο γεύμα που ακολούθησε τη σφαγή των ζώων εκείνη την ημέρα, ήταν αρκετά άτομα. Οι περισσότεροι έφυγαν και έμεινε ο Δημήτρης με τον έμπορο με τον οποίο είχε την οικονομική συναλλαγή και η κυρία που κρατούσε το κυλικείο. Αφού κοίταξαν κάποια τιμολόγια, πρώτος έφυγε ο έμπορος και στη συνέχεια ο σύζυγος μου».

Στη συζήτηση με τη δημοσιογράφο άφησε να εννοηθεί ότι τα ζώα που σφαγιάστηκαν είχαν μεγαλύτερη αξία και πως ο σύζυγος της δεν έλαβε τα χρήματα που λέγονται…

Όπως είπε μεταξύ άλλων, το σημαντικό για την ίδια και τα παιδιά της είναι να μάθουν την αλήθεια.

«Αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι να μάθουμε τι απέγινε ο Δημήτρης, ο πατέρας των παιδιών μου, ο άνδρας μου… Αν κάποιοι έχουν φταίξει για τον χαμό του, να αποδοθεί δικαιοσύνη, να πληρώσουν… Πέρασαν δυο χρόνια και το μόνο που έκανα ήταν να ανάψω ένα κεράκι στην εκκλησία. Δεν ήξερα τι άλλο να κάνω… Πρέπει να μάθουμε… Να κάνουμε κι εμείς ένα μνημόσυνο, να αναπαυθεί η ψυχή του…», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είχε λόγο να αλλάξει ξαφνικά τη διαδρομή του…»

Η σύζυγος του αγνοούμενου αναφέρθηκε στην ένταση που υπήρχε ανάμεσα τους, από τη στιγμή που του ανακοίνωσε πως ήθελε να χωρίσουν. Στη συνέχεια όπως υποστήριξε, αποφάσισαν να τα βρουν και για το λόγο αυτό έκαναν οικογενειακές διακοπές με τα παιδιά τους, σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα.

«Περάσαμε μια κρίση μετά από είκοσι πέντε χρόνια γάμου. Από κει και πέρα ήμασταν κάθε μέρα μαζί. Καμία ένταση δεν υπήρχε ανάμεσα μας το διάστημα πριν χαθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε πως την ημέρα της εξαφάνισης βρισκόταν μέχρι το μεσημέρι στο σπίτι τους και έφυγε προκειμένου να μεταφέρει έναν θείο της για αιμοκάθαρση σε ειδικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια επέστρεψε, δεν τον βρήκε και το επόμενο πρωί δήλωσε την εξαφάνιση του στην αστυνομία.

«Ήταν η πρώτη φορά που δεν γύρισε στο σπίτι και αυτό το γεγονός μου προκάλεσε ανησυχία. Στο παρελθόν δεν είχε λείψει ούτε μία φορά», απάντησε στο ερώτημα της Αγγελικής γιατί βιάστηκε να δηλώσει την εξαφάνιση.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν ή ίδια έχει σκεφτεί τι μπορεί να έγινε σε εκείνη τη διαδρομή, είπε:

«Το έχω σκεφτεί πάρα πολλές φορές. Έχω κάνει αυτή τη διαδρομή και έχω δει πως υπάρχουν πολλοί χωματόδρομοι που θα μπορούσε να ακολουθήσει. Ίσως είχε κάποιο ραντεβού, ήθελε να πάει κάπου αλλού για να αφήσει τα κρέατα που είχε πάρει από τα σφαγεία; Δεν ξέρω…».

Όταν η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην περίπτωση να επέστρεφε για κάποιο λόγο στο σπίτι επιλέγοντας μια εντελώς διαφορετική διαδρομή από αυτή που συνήθιζε, απάντησε:

«Δεν υπήρχε κανένας λόγος να το κάνει. Δεν είχε ακολουθήσει ποτέ στο παρελθόν άλλη διαδρομή. Σκέφτηκα πως τελικά ο χαμός του οφείλεται σε κάτι αναπάντεχο που δεν έχει να κάνει ούτε με το οικογενειακό, ούτε με το επαγγελματικό του περιβάλλον ».

«Το γεγονός ότι δεν βρέθηκε το αυτοκίνητο, δείχνει πως κάτι έγινε οργανωμένα», της είπε η Αγγελική Νικολούλη.

«Ναι έχεις δίκιο, το χω σκεφτεί κι εγώ. Αν τον σταμάτησαν για να τον κλέψουν σίγουρα ο Δημήτρης θα αντιστεκόταν, αλλά θα έπαιρναν τα χρήματα και θα τον άφηναν εκεί… Κάτι θα βρισκόταν…».

Σύζυγος Γραικού: Να δοθεί ένα τέλος όποιο και να ‘ναι αυτό…

Η Δέσποινα Γραικού αναφέρθηκε και στην σχέση της με μία καφεμάντισσα που είχε εντοπίσει το «Τούνελ» και είχε παρουσιάσει τη μαρτυρία της.

«Αγγελική μου, η απελπισία σε οδηγεί καμιά φορά σε ακραία πράγματα. Δεν το βρίσκω κακό που απευθύνθηκα σε ορισμένα άτομα προκειμένου να μάθω κάτι που θα με καθησύχαζε. Δύο χρόνια έχουν περάσει…», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως ενοχλήθηκε από τα σχόλια της συγκεκριμένης μάρτυρος καθώς όπως είπε, της είχε φερθεί πολύ καλά στο παρελθόν. Ανέφερε πως όλο αυτό το διάστημα μετά το χαμό του άνδρα της, ήταν αρκετοί οι άνθρωποι που την απογοήτευσαν με τη συμπεριφορά τους.

«Στάθηκαν δίπλα μου ξένοι άνθρωποι, ενώ από άλλους κοντινούς, εισέπραξα μόνο πόνο. Το γεγονός ότι εγώ ήθελα να χωρίσω με αυτόν τον άνθρωπο, δεν σημαίνει ότι παύει να είναι ο πατέρας των παιδιών μου. Κι αυτή που βιώνει την καθημερινότητα αυτών των παιδιών, είμαι εγώ. Τα κακεντρεχή σχόλια που ακούγονται, σίγουρα τα έχουν επηρεάσει », είπε χαρακτηριστικά.

Στη μεταξύ τους κουβέντα η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποια αντίδραση εκ μέρους της για περαιτέρω έρευνα, αφότου η δικαστική λειτουργός έστειλε την υπόθεση στο Αρχείο.

«Το ότι δεν βγήκαμε στα κανάλια με ανακοινώσεις, δεν σημαίνει ότι δεν κάναμε ενέργειες μέσω του δικηγόρου μας να μάθουμε πραγματικά τι έχει συμβεί».

Οι αρχικοί της ισχυρισμοί ήταν πως ο σύζυγος της ζει. Τώρα συμφώνησε με τη δημοσιογράφο όταν της είπε πως από την έρευνα προέκυψε ότι ο Γραικός όχι μόνο δεν έφυγε οικειοθελώς, αλλά φρόντιζε και για τις οικονομικές του εκκρεμότητες πριν εξαφανιστεί. Συμπλήρωσε μάλιστα πως ο Γραικός είχε επαφές και με μηχανικούς καθώς σκόπευε να κάνει αλλαγές στο εξοχικό τους σπίτι.

«Μέσα μου θέλω να πιστεύω και θέλω να ακούσω, ότι για τους δικούς του λόγους, ίσως και να έχει φύγει. Όσο όμως περνάει ο καιρός αρχίζω και ανησυχώ. Αν ήταν στη ζωή θα μάθαινε λογικά για την έκταση που έχει πάρει το όλο θέμα, για την αγωνία των δικών του ανθρώπων, θα έπαιρνε έστω ένα τηλέφωνο και θα έδινε ένα τέλος», τόνισε.

Σε σχετική ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη για τη φήμη που διαδόθηκε εσκεμμένα πως ο Γραικός είχε επιλέξει μια νεότερη σύντροφο είχε αποκτήσει παιδί μαζί της και ζουν στο εξωτερικό, απάντησε:

«Εγώ που τον ξέρω, θεωρώ πως ο Δημήτρης δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει κάτι τέτοιο…».

Η σύζυγος του αγνοούμενου επιχειρηματία τόνισε πως κοινός στόχος της ίδιας, των παιδιών της, αλλά και των αδελφών του, είναι να πάρουν μια απάντηση. Κλείνοντας την κουβέντα της με τη δημοσιογράφο την ευχαρίστησε δημόσια.

«Θέλω να σε ευχαριστήσω Αγγελική που συνεχίζεις. Από την πλευρά μου δεν μπορούσα να κάνω κάτι μόνη μου, ούτε να βάλω ντετέκτιβ, ούτε να ξαναβγώ στην τηλεόραση. Μιλήσαμε αρκετές φορές στο τηλέφωνο και παρακολουθούσα τις εκπομπές σου. Αυτό που εύχομαι είναι να δοθεί ένα τέλος, όποιο κι αν είναι αυτό…».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση