GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος με τις δηλώσεις Βρετανίδας τζιχάντι: Δίκαια η επίθεση στο Μάντσεστερ, αντίποινα για τις επιδρομές στη Συρία - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ήταν 15 χρονών όταν η Σαμίμα Μπέγκουμ έφυγε από τη Βρετανία καταφεύγοντας στη Συρία όπου προσηλυτίστηκε από τους τζιχαντιστές και ...

Ήταν 15 χρονών όταν η Σαμίμα Μπέγκουμ έφυγε από τη Βρετανία καταφεύγοντας στη Συρία όπου προσηλυτίστηκε από τους τζιχαντιστές και παντρεύτηκε έναν από τους ισλαμιστές μαχητές, Ωστόσο, τώρα που το Ισλαμικό Κράτος καταρρέει και διαλύεται η 19χρονη θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Ωστόσο, προκάλεσε σάλο με συνέντευξη που έδωσε σήμερα, Δευτέρα, ενώ το Σάββατο έφερε στη ζωή τον γιο της τον οποίο ονόμασε Τζεράχ, από έναν ισλαμιστή πολέμαρχο του 7ου αιώνα, ο οποίος δολοφονούσε άπιστους.

Η 19χρονη είπε ότι οι βομβιστικές επιθέσεις στο Μάντσεστερ ήταν αντίποινα για τον πόλεμο εναντίον του ISIS. Όταν κλήθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον παρουσιαστή του BBC εκείνη φάνηκε αμετανόητη εξομοιώνοντας τη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ κι άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βρετανία με τον πόλεμο που διεξάγεται κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους: "Είναι άλλο πράγμα να σκοτώνονται αθώοι. Άλλο πράγμα να σκοτώνεις έναν στρατιώτη, αυτό είναι εντάξει, είναι αυτοάμυνα. Αλλά να σκοτώνονται γυναίκες και παιδιά όπως γίνεται τώρα στην Μπαγκούζ (προπύργιο του ISIS στη Συρία) από τους βομβαρδισμούς είναι αδικία. Είναι αμφίδρομο γιατί τώρα σκοτώνονται γυναίκες και παιδιά στο χαλιφάτο. Πρόκειται για αντίποινα. Η αιτιολόγησή τους ήταν ότι ήταν αντίποινα, έτσι σκέφτηκα, εντάξει, αυτή είναι μια δίκαιη αιτιολόγηση».

Ο δικηγόρος της μιλώντας στο Good Morning Britain προκάλεσε επίσης πλήθος αντιδράσεων καθώς εξομοίωσε τη 19χρονη νύφη των τζιχαντιστών με βετεράνο του Α' Παγκόσμιου Πολέμου."Δεν φαίνεται και πολύ τραυματισμένη" αντέτεινε ο παρουσιαστής της εκπομπής για να απαντήσει ο δικηγόρος της: "Μπορεί το ίδιο να έλεγες βλέποντας και έναν στρατιώτη του Α Παγκόσμιου Πολέμου. Είναι και οι δύο σε εμπόλεμες ζώνες". Ωστόσο, ο παρουσιαστής αντέτεινε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ανόητοι καθώς ο παππούς του ήταν βετεράνος του Α' Παγκόσμιου Πολέμου και ήταν δύσκολο για εκείνον να μιλήσει για όσα βίωσε.

Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι οι Ναζί ήταν εγκληματίες κι όμως δέχθηκαν πιο δίκαιη μεταχείριση από την Μπεγκούμ ενώ κατηγόρησε το τοπικό συμβούλιο, την αστυνομία αλλά και το σχολείο της που της επέτρεψαν κατ' αρχάς να πάει στη Συρία.

Οι γονείς της έχουν οργανώσει εκστρατεία για να καταφέρουν να φέρουν στη Μ. Βρετανία τη 19χρονη.

Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση