GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακρής: Το κύμα της γρίπης είναι αρκετά σφοδρό- Περιμένουμε κορύφωση τις επόμενες εβδομάδες

Για ''αυξητική τάση'' που παρουσιάζει ο ιός της Γρίπης έκανε λόγο στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλ...

Για ''αυξητική τάση'' που παρουσιάζει ο ιός της Γρίπης έκανε λόγο στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής. Μάλιστα, ο κ. Τσακρής επισήμανε ότι το κύμα είναι πιο σφοδρό σε σχέση με το περσινό.

«Το ενδημικό κύμα της γρίπης φαίνεται να είναι αρκετά πιο σφοδρό από το περσινό. Ιδιαίτερα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφεται μια ιδιαίτερα σημαντική αυξητική τάση την οποία περιμένουμε να κορυφωθεί τις επόμενες εβδομάδες. Ο ιός της γρίπης κάθε χρόνο μεταλλάσσεται, πραγματικά δεν ξέρουμε ποιος τύπου ιού, πως και πόσο θα εξελιχθεί. Φέτος επικρατεί ο τύπος Η1Ν1, ο οποίος βλέπουμε να προσβάλει συγκριτικά νεότερες ηλικίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Τσακρής υπογράμμισε ότι «όπως καταγράφεται η εξέλιξη και στις γειτονικές χώρες όπως στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, σημειώνεται μεγάλος αριθμός σοβαρών περιστατικών. Έτσι, οι βαλκανικές χώρες φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο από χώρες της Βορείου Ευρώπης που συνήθως το κύμα είναι πιο σφοδρό».

«Ο εμβολιασμός για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού έχει ιδιαίτερη σημασία, όπως και τα υπόλοιπα μέτρα ατομικής προφύλαξης αλλά και προφύλαξης σε κοινωνικό επίπεδο. κύριο ρόλο παίζει το συχνό πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή κλειστών χώρων κυρίως όταν υπάρχουν άτομα με συμπτώματα που παραπέμπουν σε γρίπη», πρόσθεσε ο κ. Τσακρής.

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση