GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι αναφέρει το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου του κοσμηματοπώλη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Νέα έκθεση πραγματογνωμοσύνης για τα αίτια του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Η πραγματογνωμοσύνη π...

Νέα έκθεση πραγματογνωμοσύνης για τα αίτια του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Η πραγματογνωμοσύνη που κατέθεσε ο τεχνικός σύμβουλος του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη, παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή για την αιτία θανάτου του 33χρονου ακτιβιστή.

Η γνωμοδότηση του ιατροδικαστή πραγματογνώμονα Παντελεήμονα Αλεξάνδρου που διενήργησε την έρευνα αναφέρει: 1)Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν τεθεί υπόψη γνωμοδοτώ ότι ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος απεβίωσε λόγω ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων από καρδιακή αρρυθμία ή και από αγγειοσπασμό σε έδαφος, α) καρδιακής ανεπάρκειας η οποία αποδεικνύεται από την ιστολογική εξέταση των πνευμόνων, στον οποίο διαπιστώνονται κύτταρα καρδιακής ανεπάρκειας, β) βαρείας ηπατικής βλάβης και γ)συνδρόμου της επίκτητης ανοσοανεπάρκειας σε συνδυασμό με τη χρήση αιθυλικής αλκοόλης.

2)Σε κάθε περίπτωση οι κακώσεις που υπέστη στα μαλακά μόρια, δεν μπορεί να έχουν αιτιώδη συνάφεια με τις ήδη προεγκατασταθείσες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, οι οποίες έχουν προδιαγεγραμμένη πορεία αυτοτελή και ανεξάρτητη και μη αναστρέψιμη εξαιτίας των άλλων βαρέων συντρεχόντων επιβαρυντικών παραγόντων και νοσημάτων του θανόντος».

Όπως επισημαίνει ο συνήγορος του κοσμηματοπώλη, Χάρης Αναγνωστόπουλος « από την ενδελεχή αξιολόγηση όλων των ιατροδικαστικών ευρημάτων (νεκροψία-νεκροτομή, ιστολογικές, τοξικολογικές εξετάσεις) καταδεικνύεται η μονόπλευρη και επιλεκτική προσέγγιση της μέχρι τώρα διάγνωσης της αιτίας θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου, στην οποία παραλείπεται αυθαιρέτως να συνεκτιμηθούν τα συντρέχοντα συνοδά στοιχεία, ο υποχρεωτικός συνυπολογισμός των οποίων οδηγεί πλήρως αιτιολογημένα και εμπεριστατωμένα στο συμπέρασμα, ότι η αιτία θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου είναι άσχετη, ξένη και ασύνδετη προς την κρινόμενη συμπεριφορά του εντολέα μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση