GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρύθμιση για την ψήφο αποδήμων προωθεί η κυβέρνηση - Θα προσμετρείται μόνο για...τρεις έδρες

Ρύθμιση με την οποία οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, αλλά η ψήφος αυτή δεν θα προσμετρείται για...

Ρύθμιση με την οποία οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, αλλά η ψήφος αυτή δεν θα προσμετρείται για την εξαγωγή του συνολικού εκλογικού αποτελέσματος, προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, επί της ουσίας οι Έλληνες του εξωτερικού δεν θα ψηφίζουν όπως δέκα εκατομμύρια Έλληνες επί ελληνικού εδάφους για την εκλογή της Βουλής. Θα ψηφίζουν μόνο για τρεις βουλευτές «αποδήμων», αλλά η κατανομή των "υπολοίπων" 297 εδρών στην επικράτεια θα προκύπτει μόνο από τις ψήφους των Ελλήνων... εσωτερικού.
Με απλά λόγια, αντί η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού να προσμετρείται στο σύνολο της επικράτειας θα προσμετρείται αποκλειστικά και μόνο για τις τρεις έδρες των αποδήμων.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η ΝΔ αναμένεται να απορρίψει τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου και να επανακαταθέσει τη δική της πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση