GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για ΣΥΡΙΖΟποίηση της εναπομείνασας εκλογικής βάσης του ΚΙΝΑΛ μιλά ο Κοτσακάς - "Θα δείτε και άλλα το επόμενο διάστημα"

“Γίνεται μία μεγάλη κουβέντα για ΠΑΣΟΚοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως πρόκειται για μία ΣΥΡΙΖΟποίηση της εναπομείνασας εκλογικής βάσης τ...

“Γίνεται μία μεγάλη κουβέντα για ΠΑΣΟΚοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως πρόκειται για μία ΣΥΡΙΖΟποίηση της εναπομείνασας εκλογικής βάσης του ΚΙΝΑΛ”, είπε μεταξύ άλλων το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Κοτσακάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

Αναφερόμενος στα νέα μέλη της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό ο κ. Κοτσακάς σημείωσε: “Εμείς εδώ και πολύ καιρό, περισσότερο από έξι μήνες, συζητάμε και θεωρητικά αλλά και εμπράκτως πάνω σε μία διαπίστωση. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η χώρα βαδίζει ολοταχώς από τη λογική του πολιτικού δικομματισμού που ζήσαμε στο παρελθόν με έντονα στοιχεία σε έναν ιδιότυπο κοινωνικό διπολισμό. Φεύγουμε δηλαδή από τον πολιτικό δικομματισμό και πάμε σε έναν κοινωνικό διπολισμό, ο οποίος έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Στον κοινωνικό διπολισμό δεν έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και δεν πρέπει να έχουν τα κόμματα. Συσπειρώνονται κοινωνικές δυνάμεις στη βάση δύο προγραμματικών κατευθύνσεων. Η μία προγραμματική κατεύθυνση λέει αφήστε απολύτως ελεύθερη την αγορά να λειτουργήσει, μην παρεμβαίνετε. Λέει όλα αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης, καιρός να φύγουμε από το οκτάωρο, καιρός να πάμε σε ιδιωτικούς ασφαλιστικούς πυλώνες. Και από την άλλη μεριά, συσπειρώνονται κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες νοιάζονται για το κοινωνικό κράτος, νοιάζονται για ελευθερίες και για κοινωνικά δικαιώματα” και πρόσθεσε:

“Γίνεται μία μεγάλη κουβέντα για ΠΑΣΟΚοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως πρόκειται για μία ΣΥΡΙΖΟποίηση της εναπομείνασας εκλογικής βάσης του ΚΙΝΑΛ. Μετά το Μέγαρο Μουσικής πυροδοτήθηκαν διεργασίες βάσης. Δηλαδή στην Κρήτη, στο Ηράκλειο βγήκαν κάποιοι πολίτες ως Επιτροπή Πρωτοβουλίας και είπαν καλούμε τον κόσμο να συζητήσουμε σε μία βάση προοδευτικού κοινωνικού μετώπου και πήγαν άνθρωποι με κοινωνική οντότητα και είπαν εγώ δεν θέλω να ενταχθώ στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προκειμένου να υπερασπιστώ το κοινωνικό κράτος, προκειμένου να υπερασπιστώ ελευθερίες και δικαιώματα ευχαρίστως συμμετέχω σε μία τέτοια προσπάθεια. Αντίστοιχες κινήσεις είναι σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα. Θα δείτε και άλλα το επόμενο διάστημα. Οι άνθρωποι που ως Επιτροπή Πρωτοβουλίας διοργανώνουν τέτοιες συγκεντρώσεις ζητάνε να πάνε και κάποια στελέχη, δεν πάνε σώνει και καλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάνε και διάφοροι ανένταχτοι από τον ευρύτερο χώρο... Εάν είχαμε τα περιθώρια διαβούλευσης, συνεννόησης, επαφών μπορεί να μην ήταν οι ίδιες επιλογές" ανέφερε. Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τη συμμετοχή Μωραϊτη-Τόλκα στην κυβέρνηση είπε: "Όμως αυτοί οι δύο άνθρωποι που μέχρι πριν από τρεις μήνες ήταν σε ένα άλλο κόμμα τώρα με την επιλογή τους να συμμετέχουν στην κυβέρνηση είναι και μία στάση αυτοκριτικής. Δηλαδή, δηλώνουν με τη συμμετοχή τους και μόνο ότι αποδέχονται το αξιακό πλαίσιο και τις πολιτικές προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ”.

Σχετικά με το δάνειο που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων: “Δεν συμβαίνει τυχαία, νομίζω ότι αναδεικνύει μία αμηχανία μεγάλου μέρους των συστημικών δυνάμεων της ΝΔ στον πρωταρχικό ρόλο για να βγουν από ένα στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει. Σκόπιμα γίνεται... Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που δημοσιοποιήθηκαν, συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον υπουργό Εξωτερικών και αυτοί θεσμικοί παράγοντες είναι. Εκεί γιατί δεν έγινε τίποτα; Γιατί δεν πήρε τέτοια διάσταση; Είναι προφανές ότι κάποιοι άνθρωποι που σχεδιάζουν και προχωρούν σε πολιτικές επιλογές, επέλεξαν το συγκεκριμένο θέμα για να επιτύχουν κάποιο αποπροσανατολισμό”.

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση