GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ! ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ η πρώτη δημοσκόπηση για τον Δήμο Αθηναίων...

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll για τον Δήμο Αθηναίων. Στην πρόθεση ψήφου, ο νυν περιφερειάρχης Στ...

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll για τον Δήμο Αθηναίων.
Στην πρόθεση ψήφου, ο νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Kώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει ποσοστό 33,8%, καταγράφοντας διαφορά 25 μονάδων από τον δεύτερο. Οι ερωτηθέντες στην έρευνα απαντούν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποιον υποψήφιο δήμαρχο θα ψηφίσουν σε ποσοστό 25,7%. Το 8,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ψήφιζε τον υποψήφιο με το ΚΙΝΑΛ Παύλο Γερουλάνο, ενώ ακολουθεί στην τρίτη θέση των υποψηφίων ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής, με ποσοστό 7,9%. Ο Χρήστος Τεντόμας παίρνει ποσοστό 6,2%.
Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, καταλαμβάνει την πέμπτη θέση με ποσοστό 6%. Ακολουθεί ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ με 4,2%, ενώ το 2,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα επέλεγε την αποχή από τις κάλπες.

Το 57% των ερωτηθέντων έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Κώστα Μπακογιάννη, ενώ είναι εντυπωσιακό το εύρημα ότι το 59,3% δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος, παρόλο που κατείχε τη θέση του υφυπουργού Εργασίας πριν λάβει το χρίσμα του κυβερνώντος κόμματος για τον Δήμο Αθηναίων.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 46,8 των ερωτηθέντων επιθυμούν ο υποψήφιος δήμαρχος να γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης, το 37,1% τον θέλει κοντά στους δημότες, ενώ την εμπειρία ιεραρχεί ψηλά στα κριτήρια επιλογής το 23,6%.

Το 9,5% κρίνει ως σημαντικό κριτήριο επιλογής να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος αυτοδιοικητικό στέλεχος.

Το 65,8% ιεραρχεί ως σοβαρότερο πρόβλημα της Αθήνας την καθαριότητα, η εγκληματικότητα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,2% και τα προβλήματα του οδικού δικτύου ακολουθούν με 16,6%. Το κυκλοφοριακό/έλλειψη πάρκινγκ ακολουθεί με 13,8%, ενώ το μεταναστευτικό αγγίζει το 13,1%.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη κατά το διάστημα από τις 25 έως τις 30 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 1.002 νοικοκυριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση