Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 5o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019

  ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ! ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ η πρώτη δημοσκόπηση για τον Δήμο Αθηναίων...

  Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll για τον Δήμο Αθηναίων.
  Στην πρόθεση ψήφου, ο νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Kώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει ποσοστό 33,8%, καταγράφοντας διαφορά 25 μονάδων από τον δεύτερο. Οι ερωτηθέντες στην έρευνα απαντούν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποιον υποψήφιο δήμαρχο θα ψηφίσουν σε ποσοστό 25,7%. Το 8,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ψήφιζε τον υποψήφιο με το ΚΙΝΑΛ Παύλο Γερουλάνο, ενώ ακολουθεί στην τρίτη θέση των υποψηφίων ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής, με ποσοστό 7,9%. Ο Χρήστος Τεντόμας παίρνει ποσοστό 6,2%.
  Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, καταλαμβάνει την πέμπτη θέση με ποσοστό 6%. Ακολουθεί ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ με 4,2%, ενώ το 2,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα επέλεγε την αποχή από τις κάλπες.

  Το 57% των ερωτηθέντων έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Κώστα Μπακογιάννη, ενώ είναι εντυπωσιακό το εύρημα ότι το 59,3% δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος, παρόλο που κατείχε τη θέση του υφυπουργού Εργασίας πριν λάβει το χρίσμα του κυβερνώντος κόμματος για τον Δήμο Αθηναίων.
  Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 46,8 των ερωτηθέντων επιθυμούν ο υποψήφιος δήμαρχος να γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης, το 37,1% τον θέλει κοντά στους δημότες, ενώ την εμπειρία ιεραρχεί ψηλά στα κριτήρια επιλογής το 23,6%.

  Το 9,5% κρίνει ως σημαντικό κριτήριο επιλογής να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος αυτοδιοικητικό στέλεχος.

  Το 65,8% ιεραρχεί ως σοβαρότερο πρόβλημα της Αθήνας την καθαριότητα, η εγκληματικότητα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,2% και τα προβλήματα του οδικού δικτύου ακολουθούν με 16,6%. Το κυκλοφοριακό/έλλειψη πάρκινγκ ακολουθεί με 13,8%, ενώ το μεταναστευτικό αγγίζει το 13,1%.
  Η δημοσκόπηση διεξήχθη κατά το διάστημα από τις 25 έως τις 30 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 1.002 νοικοκυριών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ! ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ η πρώτη δημοσκόπηση για τον Δήμο Αθηναίων... Rating: 5 Reviewed By: Press Fm