GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός είναι ο ανεξάρτητος αξιολογητής για την Ελλάδα που όρισε ο ESM

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίoυ Ο πρώην Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια διορίστηκε σήμερα ως "ανεξάρτητος εκτιμητής υψηλού επιπέδου ...

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίoυ

Ο πρώην Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια διορίστηκε σήμερα ως "ανεξάρτητος εκτιμητής υψηλού επιπέδου για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα. Διορίστηκε κατόπιν υποψηφιότητας από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΕSM, Μάριο Σεντένο, σε συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και σε διαβούλευση με τα 19 μέλη του ESM", ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM, Μάριο Σεντένο, δήλωσε σχετικά ότι "η διαδικασία προσαρμογής στην Ελλάδα ήταν πιο δύσκολη και παρατεταμένη από ό, τι σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ" και "απαιτείται διεξοδική και ανεξάρτητη αξιολόγηση".

"Η αποστολή του ανεξάρτητου αξιολογητή είναι να εξετάσει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, με έμφαση στο πρόγραμμα ESM", αναφέρει και τονίζει: "χαίρομαι που ο κ. Αλμούνια αποδέχθηκε αυτή την αποστολή, έχει το σωστό σύνολο δεξιοτήτων και εμπειρίας για να οδηγήσει αυτή την άσκηση και να δώσει μια αξιόπιστη και ανεξάρτητη αξιολόγηση. "

Ο διευθύνων σύμβουλος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε: "χαιρετίζω τον διορισμό του κ. Αλμούνια ως αξιολογητή υψηλού επιπέδου καθώς η εκτεταμένη εμπειρία και η γνώση του στον τομέα της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της έρευνας οικονομικής πολιτικής, καθώς και στις υποθέσεις της ΕΕ, θα διασφαλίσουν την πληρότητα, την αξιοπιστία και την αμερόληπτη αξιολόγηση της διαδικασίας ".

Όπως ανακοινώθηκε, η αξιολόγηση θα διεξαχθεί με την υποστήριξη μιας ομάδας ESM και συμβουλές εξωτερικών εμπειρογνωμόνων με εμπειρία αξιολόγησης σε άλλα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ο κ. Αλμούνια θα ετοιμάσει και θα υποβάλει έκθεση στο Συμβούλιο των Διοικητών του ΕSΜ κατά την ετήσια συνεδρίαση του Ιουνίου 2020.

Πρόκειται για τη δεύτερη αξιολόγηση αυτού του είδους, μετά την αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και της οικονομικής βοήθειας του ESM από την Gertrude Tumpel-Gugerell το 2017. Η προηγούμενη αξιολόγηση κάλυψε και τις πέντε χώρες που έλαβαν βοήθεια: Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, και το πρόγραμμα EFSF για την Ελλάδα έως τον Δεκέμβριο του 2014.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση