GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέτρα καταστολής των πρακτικών συλλογής δεδομένων του Facebook...

Μέτρα καταστολής των πρακτικών συλλογής δεδομένων του Facebook, ανακοίνωσε η υπηρεσία ανταγωνισμού της Γερμανίας. Επικαλείται την κατάχρη...

Μέτρα καταστολής των πρακτικών συλλογής δεδομένων του Facebook, ανακοίνωσε η υπηρεσία ανταγωνισμού της Γερμανίας. Επικαλείται την κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά που κατέχει το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο με στόχο την συλλογή πληροφοριών για τους χρήστες του εν αγνοία τους και χωρίς την συγκατάθεσή τους.
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία κατά των καρτέλ απαγόρευσε στο Facebook να αναρτά στο προφίλ των χρηστών του δεδομένα που έχουν συλλέξει από εξωτερικές εφαρμογές όπως το Whatsapp και το Instagram, για να περιορισθεί η εκμετάλλευση αυτών των προσωπικών δεδομένων από την Facebook.
Η γερμανική υπηρεσία έβαλε συγκεκριμένα στο στόχαστρο τους τρόπους με τους οποίους το Facebook αποκτά δεδομένα χρηστών άλλων εφαρμογών και τον online εντοπισμό ατόμων που δεν είναι καν μέλη. Σε αυτές τις πρακτικές περιλαμβάνεται ο εντοπισμός επισκεπτών σε websites μέσω ενός 'like' στο Facebook, καθώς και σε σελίδες όπου παρακολουθεί ανθρώπους ακόμη και αν δεν υπάρχει προφανής ένδειξη της παρουσίας του κοινωνικού δικτύου.
Η Facebook ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση