GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΘΕΣΗ-ΦΩΤΙΑ της Fitch για την Ελλάδα! "Επιστρέφουν πιο άγρια τα capital controls"

Ρυθμούς ανάπτυξης 2,3% για το 2019 και 2,2% για το 2020 και μείωση του δημοσίου χρέους στο 111% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2040 "βλέπε...

Ρυθμούς ανάπτυξης 2,3% για το 2019 και 2,2% για το 2020 και μείωση του δημοσίου χρέους στο 111% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2040 "βλέπει" ο οίκος Fitch, ο οποίος ναι μεν αναγνωρίζει σε έκθεσή του την πρόοδο που σημειώνει η ελληνική οικονομία, αλλά ταυτόχρονα αναφέρεται στον δημοσιονομικό κίνδυνο που υπάρχει αφενός λόγω των δικαστικών αποφάσεων που εκκρεμούν για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και των δώρων των δημοσίων υπαλλήλου και αφετέρου λόγω των κόκκινων δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών.
Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει μάλιστα, ότι εξαιτίας όλων αυτών υπάρχει ο κίνδυνος μέχρι και για επιστροφή αυστηρότερων capital controls.
Μεταξύ των "αγκαθιών" για την Ελλάδα ο οίκος Fitch εντοπίζει το τεράστιο δημόσιο χρέος, τα κόκκινα δάνεια, τις καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις, τη δυσκολία στην προσέλκυση επενδύσεων κ.α.
Ο οίκος επίσης, αναφέρει ότι δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι δημοσιονομικές επιπτώσεις μιας δικαστικής δικαίωσης των συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων για τα αναδρομικά.
Γι' αυτό και υπάρχει κίνδυνος εάν η οικονομική προσαρμογή εκτροχιαστεί, να επέλθει χρηματοπιστωτική αστάθεια και παραμείνει ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων κεφαλαιακών ελέγχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση