GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμβόλαια θανάτου με «στάμπα» τρομοκρατίας από την «Κορυδαλλός-mafia»

Συμβόλαιο θανάτου με τρομοκρατική «στάμπα» που θα εκτελούσε ένας από τους δύο Αλβανούς δραπέτες της Πρωτοχρονιάς του 2019 από τις ...

Συμβόλαιο θανάτου με τρομοκρατική «στάμπα» που θα εκτελούσε ένας από τους δύο Αλβανούς δραπέτες της Πρωτοχρονιάς του 2019 από τις φυλακές Κορυδαλλού ήταν οι ενδείξεις που είχαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκειμένου να εμπλακούν στην έρευνα για τη δράση της μαφίας των φυλακών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''Ελεύθερος Τύπος''.

Κάτι τέτοιο είχε συμβεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων αξιωματικών, στην περίπτωση της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου 2013 από τις «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες» και στις 21 Φεβρουαρίου 2015 στη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη από την «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη».

Στην πορεία των ερευνών έπεσαν πάνω στον οργανωτή της απόδρασης Κλοντιάν Λεκοτσάι, τον επονομαζόμενο «άρχοντα» των φυλακών, ο οποίος φέρεται από τους αστυνομικούς πίσω από πολλές εγκληματικές ενέργειες, συμβόλαια θανάτου και απειλητικές μεθοδεύσεις για δίκες που βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις τρομοκρατικές υποψίες να υποχωρούν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν για τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου τα 2 USB, οι τηλεφωνικές τηλεκάρτες και οι ιδιόχειρες σημειώσεις του βαρυποινίτη, όπου φαίνεται να υπάρχουν προγραφές στόχων και σχεδιασμός παράνομων ενεργειών

Στις 14 Ιανουαρίου 2019 οι δύο δραπέτες Έλβις Πέππα και Λεονάρντο Πέππα συλλαμβάνονται στο Μάτι. Ο Έλβις είχε συλληφθεί το 2017 στην Κέρκυρα για ληστείες και κλοπές κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο Λεονάρντο είχε συλληφθεί στην Αθήνα το ίδιο έτος, επίσης κατηγορούμενος για ληστείες και κλοπές. Την ίδια μέρα ο δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Ιμπραχίμ Μπραχιμάι, μαζί με έναν Έλληνα, κατέσφαξαν τον Αρμπέρ Μπάκο, τον επονομαζόμενο μακελάρη του Μικρολίμανου, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής από την έρευνα ανέδειξαν ότι η δολοφονία του Μπάκο είχε γίνει κατ’ εντολή του Λεκοτσάι προκειμένου να του «φορτώσει» την ηθική αυτουργία της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου και να… σπάσει την ισόβια κάθειρξη. Από νόμιμα υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες, ο Κλοντιάν Λεκοτσάι φαίνεται να συνομιλεί με τον Μπραχιμάι ενώ αυτός βρίσκεται στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής και να τον επιπλήττει γιατί σκότωσαν τον Μπάκο σε σημείο που καταγράφηκε από τις κάμερες των φυλακών. Και αυτό, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, γιατί ενδιαφερόταν ο Μπραχιμάι να πάρει πάνω του τη δολοφονία Μπάκο και να αθωώσει τον Ελληνα, τον οποίο χρειαζόταν για τη Μύκονο…

Ο Λεκοτσάι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όπως διαπιστώνεται από τις συνομιλίες του, ήθελε ο Έλληνας συνεργός στη δολοφονία Μπάκο να αναλάβει τα ηνία ομάδας που θα διακινούσε «άσπρη», όπως έλεγε, στο νησί της Μυκόνου και θα εκβίαζε καταστηματάρχες για την παροχή προστασίας, καθώς είχε ανοίξει η… αγορά. Αυτές οι συνομιλίες κάνουν τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν ο Κλοντιάν Λεκοτσάι να κρύβεται πίσω και από τη δολοφονία του 57χρονου πρώην ΕΚΑΜίτη Σπύρου Παπαχρήστου, την Πρωτομαγιά του 2018, έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη.

Ο πρώην αστυνομικός είχε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία ασφάλειας που δραστηριοποιείτο στη Μύκονο και φαινόταν «εμπόδιο» στη δράση τέτοιων εκβιαστικών κυκλωμάτων. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης δεν αποκλείουν η εντολή δολοφονίας του πρώην αστυνομικού να προήλθε από άλλα «κέντρα» και η… ενοικίαση των δολοφόνων να έγινε από την μαφία των φυλακών.

Στόχος του Κλοντιάν Λεκοτσάι έγινε και ο δικηγόρος και πρώην υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος τον είχε υπερασπιστεί πριν από 13 χρόνια και αιφνιδίως τον είχε αλλάξει πριν από μία δίκη με άλλον δικηγόρο και επίσης πρώην υπουργό.

Ο βαρυποινίτης για εκείνες τις νομικές υπηρεσίες φέρεται να είχε καταβάλει στον κ. Τσοβόλα 7.000 ευρώ. Στις 7 Φεβρουαρίου, άγνωστος επικοινωνεί με το δικηγορικό γραφείο του πρώην υπουργού και αναφέρει ότι συγγενής του βρίσκεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και θέλει να συναντηθεί με τον Δημήτρη Τσοβόλα. Με τον ίδιο τρόπο είχε κλειστεί το δολοφονικό ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Ο Λεκοτσάι στέλνει στο γραφείο του Δημήτρη Τσοβόλα δύο Αλβανούς, εκ των οποίων ο ένας είχε κατηγορηθεί για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία και ο δεύτερος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ναρκωτικά, προκειμένου να διεκδικήσει απειλητικά την επιστροφή εκείνων των χρημάτων. Ο Λεκοτσάι υποχρεώνει έναν από τους συνεργούς του να έχει ανοιχτό το κινητό του τηλέφωνο για να ακούει τη συνομιλία με τον Δημήτρη Τσοβόλα, ο οποίος υποστήριζε ότι είχε κάνει έξοδα δικαστικών παράβολων και δεν χρωστούσε τίποτα. Ο βαρυποινίτης εκείνη τη στιγμή βάζει τον συγκατηγορούμενό του Ολντι Ντούλτσε να απειλήσει τηλεφωνικά το δικηγόρο.

Ο κ. Τσοβόλας έδωσε 500 ευρώ και είπε στους απειλητικούς «πελάτες» να περάσουν την επόμενη μέρα και θα έχει αφήσει φάκελο με επιπλέον 2.500 ευρώ στη γραμματέα του. Την επόμενη μέρα, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συλλαμβάνουν μία γυναίκα που την έστειλαν να παραλάβει τα προσημειωμένα χρήματα και έξω από το γραφείο τους δύο άνδρες από την Αλβανία.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση