GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψήφος εμπιστοσύνης από τη Moody's μετά την έκδοση του πενταετούς ομολόγου

Θετική (credit positive) για το αξιόχρεο της Ελλάδας είναι η επάνοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές ομολόγων τον Ιανουάριο με μία...

Θετική (credit positive) για το αξιόχρεο της Ελλάδας είναι η επάνοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές ομολόγων τον Ιανουάριο με μία έκδοση ύψους 2,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης, Moody's.

Ο οίκος αξιολογεί την Ελλάδα στη βαθμίδα B3 με θετικές προοπτικές, 6 βαθμίδες κάτω από την επενδυτική διαβάθμιση.

Ο αναλυτής του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης, Μιχαήλ Μιχαηλόπουλος επισημαίνει ότι «ήταν η πρώτη έκδοση χρέους της Ελλάδας εκτός προγράμματος μετά από σχεδόν μία δεκαετία που βασιζόταν σε χρηματοδότηση από την Ε.Ε και το ΔΝΤ».

«Η έξοδος της Ελλάδας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές είναι θετική για το αξιόχρεο, καθώς αντανακλά τη βελτιούμενη εμπιστοσύνη των επενδυτών και ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή της Ελλάδας στην πλήρη χρηματοδότησή της από τις αγορές»,σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαηλόπουλος.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση