GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ! Στον Συγγελίδη και η Opel στην Ελλάδα...

Άλλη μια επιχειρηματική επιτυχία για την οικογένεια Συγγελίδη η οποία ανέλαβε την αντιπροσώπευση και της Opel στην Ελλάδα! Η εξέλιξη α...

Άλλη μια επιχειρηματική επιτυχία για την οικογένεια Συγγελίδη η οποία ανέλαβε την αντιπροσώπευση και της Opel στην Ελλάδα!
Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε  από τη στιγμή που η Opel εξαγοράστηκε από τον γαλλικό όμιλο PSA Peugeot Citroen. Στο μεταβατικό στάδιο, η Opel στην Ελλάδα άλλαξε πρόεδρο κι από τον Γιάννη Πασάδη πέρασε στον Λεωνίδα Μισσαλάκη, ωστόσο ήταν σχεδόν κοινό μυστικό ότι η θυγατρική του εργοστασίου στην Ελλάδα, με τη μορφή  αυτή, δεν θα είχε για πολύ διάστημα ύπαρξη.
Ετσι,  σήμερα ανακοινώθηκε, ότι ο όμιλος Συγγελίδη θα αναλάβει την αντιπροσώπευση της Opel στην Ελλάδα, ως ανεξάρτητος εισαγωγέας και  θα παύσει η εισαγωγική εταιρεία να είναι θυγατρική του εργοστασίου. Η εμπιστοσύνη του γαλλικού ομίλου PSA προς τον όμιλο Συγγελίδη είναι πολύχρονη, καθώς αποτελεί εισαγωγέα της Citroen από το 1965, της Peugeot από το 2014 (νωρίτερα την είχε ο Θεοχαράκης – που για τους ίδιους λόγους με την Opel πέρασε στον Συγγελίδη) και της DS Automobile από το 2018.

Πάντως, θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι την κύρωση της συμφωνίας, το οποίο ίσως κρατήσει λίγους μήνες. Πιθανότατα, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και προχωρήσει και η ένταξη της Opel στο κτίριο που στεγάζονται όλες οι εταιρείες του ομίλου Συγγελίδη, στη Λ. Κηφισίας.
Εγινε επίσης γνωστό, ότι η «Εθνική Εταιρία Πωλήσεων» της Opel θα εξαγορασθεί από μέλη της οικογένειας Συγγελίδη, ενώ το προσωπικό της Opel στην Ελλάδα θα συνεχίσει να απασχολείται στην υφιστάμενη εταιρεία, υπό τη νέα ιδιοκτησία.

«Σύμφωνα με τους στόχους του στρατηγικού μας σχεδίου PACE! αυτή είναι μία ακόμη απόφαση η οποία θα καταστήσει τη δομή των πωλήσεών μας πιο ευέλικτη, αποδοτική και κατά συνέπεια πιο ανταγωνιστική,» δήλωσε ο Xavier Duchemin, Managing Director Sales, Aftersales και Marketing της Opel/Vauxhall. «Ο Συγγελίδης είναι ήδη ένας ισχυρός και έμπειρος συνεργάτης στην Ελλάδα για τις αδελφές εταιρίες μας Peugeot, Citroën και DS Automobiles και θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε περαιτέρω τη θέση μας στην αγορά και την κερδοφορία μας.»

Το 2018 η Opel πέτυχε μερίδιο αγοράς 6.46%, πωλώντας 7.142 μονάδες στην Ελλάδα. Με τη νέα οργανωτική δομή, η πλούσια σε παράδοση γερμανική μάρκα, προσδοκά να αναπτυχθεί επιτυχώς στη χώρα τα επόμενα χρόνια.

Ο πρόεδρος του -μεγαλύτερου πλέον- αυτοκινητιστικού ομίλου της Ελλάδας, Πολυχρόνης Συγγελίδης δήλωσε χαρακτηριστικά στο insider.gr: «Eίμαι πολύ χαρούμενος για την απόκτηση της Opel Ελλάς. Η Opel αποτελεί μία πολύ σημαντική μάρκα με μεγάλη ιστορία και εξαιρετικές προοπτικές, οι οποίες θα αναδειχθούν ακόμη περισσότερο μετά την εξαγορά της από τον όμιλο PSA».
Η ελληνική αντιπροσωπεία της μάρκας με σήμα τον κεραυνό κατέλαβε το 2018 την έκτη θέση στις ταξινομήσεις καινούριων Ι.Χ. στην Ελλάδα με ένα μερίδιο 6,7% και έχει διαχρονικά μία πολύ δυναμική παρουσία στη χώρα μας. Ο κ. Συγγελίδης αναγνώρισε την συμβολή των στελεχών της και αποκάλυψε, ότι «σε πρώτη ευκαιρία θα γνωρίσω από κοντά όλους τους συνεργάτες της Opel, οι οποίοι την έχουν φέρει τόσο ψηλά στην Ελλάδα».

Με την ένταξη της Opel, ξεπερνά πλέον το μερίδιο των εταιρειών αυτοκινήτου του ομίλου Συγγελίδη το 20% του συνόλου της ελληνικής αγοράς και τον φέρνει στην κορυφή της σχετικής κατάταξης. Συγκεκριμένα, το μερίδιο αγοράς της Peugeot για το 2018 ήταν 8,1%, της Citroen 5,2%, της Jeep 1,1%, ενώ της Opel ανήλθε σε 6,7%, οπότε έχουμε σύνολο 21,1%. Mε άλλα λόγια, περίπου ένα στα πέντε καινούρια αυτοκίνητα που ταξινομούνται στην Ελλάδα προέρχεται πλέον από τον όμιλο Συγγελίδη, ενώ εντός του 2019 θα λειτουργήσει πλήρως και η νέα μάρκα πολυτελείας DS, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω άνοδο των πωλήσεών του.

Ο  όμιλος Συγγελίδη είναι επί της ουσίας ο μόνος μεταξύ των αντίστοιχων ελληνικών επιχειρήσεων, ο οποίος δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον κλάδο του αυτοκινήτου, καθώς οι υπόλοιποι έχουν συμμετοχές και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς, όπως τον ναυτιλιακό, τον τραπεζικό, κλπ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση