GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηλιόπουλος: Σήμερα η Αθήνα είναι μια σκοτεινή πόλη με τυφλά σημεία - Έδωσαν μηδέν ευρώ για τον ηλεκτροφωτισμό το 2018

"Είναι μια όμορφη μάχη αυτή για την Αθήνα. Είμαι ένας άνθρωπος που για 35 χρόνια έχω μεγαλώσει και ζω στην Αθήνα. Μένω στα Κάτω Πατή...

"Είναι μια όμορφη μάχη αυτή για την Αθήνα. Είμαι ένας άνθρωπος που για 35 χρόνια έχω μεγαλώσει και ζω στην Αθήνα. Μένω στα Κάτω Πατήσια, ξέρω αυτή την πόλη, ξέρω τους ανθρώπους της, βλέπω τα αδιέξοδα που έχει και επιμένω ότι είναι μια πόλη με μεγάλες δυνατότητες. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να δουλέψεις για την πόλη στην οποία έχεις μεγαλώσει και ζεις" ο Νάσος Ηλιόπουλος, υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Ο Δήμος της Αθήνας από τον προϋπολογισμό που έχει για την καθαριότητα έχει εκτελέσει λιγότερο από το 38%. Για όλο το 2018 τα έργα που έκανε στον ηλεκτροφωτισμό ήταν μηδέν ευρώ, σχεδόν μηδενικά στο πράσινο, στα τεχνικά έργα που είχε προϋπολογισμό 40 εκατ. απορρόφησε μόνο τα δύο. Άρα ειδικά στην Αθήνα, ακούω τη συζήτηση για Μητροπολιτικό Δήμο, ακούω τη συζήτηση για τις αρμοδιότητες αλλά πρέπει πρώτα από όλα να κερδίσουμε έναν αποτελεσματικό Δήμο" τόνισε.
"Τα έργα δεν έχουν προχωρήσει και δεν είναι ζήτημα αρμοδιοτήτων, είναι ζήτημα αναποτελεσματικότητας και έλλειψης πολιτικής βούλησης" πρόσθεσε.
"Το πιο ανησυχητικό είναι ότι βλέπεις τους ανθρώπους της πόλης σιγά σιγά να χάνουν την πίστη τους ότι η Αθήνα μπορεί να αλλάξει. Κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο" και συμπλήρωσε "Για μένα αυτή τη στιγμή τα πιο σημαντικά πράγματα είναι πρώτον οι ελεύθεροι χώροι και το πράσινο, η Αθήνα έχει τεράστια έλλειψη σε αυτό το ζήτημα. Υπάρχουν πόροι και εργαλεία. Το δεύτερο και κρίσιμο ζήτημα είναι η κατοικία και πρέπει να γίνει μια συζήτηση για τη βραχυχρόνια μίσθωση και το AIRBNB διότι πλέον διώχνει μόνιμους κατοίκους από τα σπίτια τους. Να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι σε έναν μικροιδιοκτήτη που μπορεί να εξασφάλισε ένα μικρό παραπάνω εισόδημα, αναφέρομαι στους μεγάλουν παίκτες real estate που μπορεί να αγοράζουν ολόκληρη πολυκατοικία και να την βάζουν σε βραχυπρόθεσμη μίσθωση και η τρίτη προτεραιότητα για εμάς είναι η καθαριότητα της πόλης σε συνάρτηση με την ανακύκλωση" σχολίασε.
"Προφανώς ο Δήμος πρέπει να αναλάβει δράσεις συντονισμού, όπου χρειάζεται με υπουργεία, με την αστυνομία κτλ, αλλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο Δήμος για την ασφάλεια είναι να μην υπάρχει το αίσθημα εγκατάλειψης. Σήμερα η Αθήνα είναι μια σκοτεινή πόλη με τυφλά σημεία και αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου. Έκανε μηδέν έργα στον ηλεκτροφωτισμό ο Δήμος όπως σας είπα" δήλωσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση