GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίτσας για το ραντεβού Τσίπρα-Ερντογάν: Τέτοιες συναντήσεις μπορούν να λειτουργήσουν εκτονωτικά

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής,Δημήτρης Βίτσας, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. "Καμία συναλ...

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής,Δημήτρης Βίτσας, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Καμία συναλλαγή. Δεν χρειάζεται ευρεία αλλαγή στον κανονισμό. Ο κανονισμός της Βουλής είναι σαφής. Είναι σαφές ότι περνάμε μια περίοδο που δεν βλέπουμε συχνά στη Βουλή, ότι έχουμε μια κυβέρνηση που απολαμβάνει τη στήριξη της πλειοψηφίας της Βουλής αλλά το μεγαλύτερο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, δεν έχει απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτή είναι μια κατάσταση που θα "διορθωθεί" όταν γίνουν εκλογές. Νομίζω υπάρχει ομοφωνία στο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα γίνει κάτι που να αφήνει έστω υποψίες περί συναλλαγής και αυτό θα το δούμε το μεσημέρι στη διάσκεψη των Προέδρων" ανέφερε.
"Είμαστε πλήρως καθαροί, ο σχεδιασμός μας είναι για τον Οκτώβριο του 2019. Και το λέω γιατί πέραν των νομοσχεδίων που πρέπει να περάσουν μέσα στο επόμενο δίμηνο, για παράδειγμα αυτό αφορά τις 120 δόσεις και τον νέο τρόπο προστασίας της πρώτης κατοικίας κλπ, για να διαμορφώσουν ένα πιο σαφές πλαίσιο"
"Ποτέ μην αποκλείεις τίποτα αλλά ο δικός μας σχεδιασμός φθάνει τον Οκτώβριο του 2019" είπε για το ενδεχόμενο εκλογών νωρίτερα.
"Οι ευρωεκλογές κάθε άλλο παρά χαλαρές είναι. Διακυβεύεται ο προσανατολισμός ολόκληρης της Ευρώπης" σχολίασε.
"Η δημόσια διοίκηση θα πρέπει να είναι γρήγορη, να μην είναι πρόχειρη αλλά να είναι αποτελεσματική. Το τέρας της γραφειοκρατίας και εγώ το βρίσκω μπροστά μου αλλά πέρα από εμένα το σημαντικό είναι ότι το βρίσκει μπροστά του ο απλός πολίτης, όταν πηγαίνει στη δημόσια υπηρεσία ή στο νοσοκομείο" τόνισε.
Αναφορικά με τη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν είπε "θεωρώ παρόμοιες συναντήσεις αναγκαίες. Την ατζέντα την περίεργη δεν την αποφεύγεις αν δεν μπεις στη συζήτηση, θα την λέει ο άλλος από μόνος του. Στη βάση του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού της κυριαρχίας κάθε χώρας μπορούμε να λύνουμε ζητήματα. Και εμείς χρειαζόμαστε την Τουρκία και η Τουρκία χρειάζεται εμάς για ένα δρόμο ευρωπαϊκό για την Τουρκία και συνανάπτυξης για όλη την περιοχή. Τέτοιου είδους συναντήσεις μπορούν να λειτουργήσουν εκτονωτικά, μιας και την Τουρκία την συμφέρει να δει με ένα άλλο πρίσμα τους γείτονές της στην Ευρώπη και δεν εννοώ μόνο την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, γιατί έχει πολλά προβλήματα στα ανατολικά και νοτιοανατολικά της σύνορα".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση