GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Αραχωβίτης για τη συνάντηση με τους αγρότες: Περιμένω να αποφασίσει η Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων

"Περιμένω να αποφασίσει η Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων- νομίζω θα αποφασίσει σήμερα- για να έρθουν οι αγρότες στη συνάντηση της...

"Περιμένω να αποφασίσει η Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων- νομίζω θα αποφασίσει σήμερα- για να έρθουν οι αγρότες στη συνάντηση της Τετάρτης, να δούμε τα θέματα όλα και να συζητήσουμε" δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης στον RealFm 97,8 και την εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη και της Στεφανίας Κασίμη.
Για το αίτημα των αγροτών στη συνάντηση να βρίσκεται είτε ο Πρωθυπουργός ή ο Γιάννης Δραγασάκης, ο κ. Αραχωβίτης είπε ότι "θα βρίσκεται κάποιος από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, το οποίο εμπλέκεται και σε μια σειρά ζητημάτων" και πρόσθεσε ότι ελπίζει πως όλα θα πάνε καλά και πως με τον διάλογο μπορούν να επιλυθούν ζητήματα.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Αραχωβίτης, "η συγκεκριμένη περίοδος είναι μια περίοδος ελεύθερη καλλιεργειών και οι αγρότες έχουν τον χρόνο και την πολυτέλεια να εκφράζουν τα αιτήματά τους και να βγαίνουν στους δρόμους".
Σύμφωνα με τον ίδιο, "τη δεδομένη στιγμή θεωρώ- αυτά θα τα λύσει ο διάλογος την Τετάρτη- από την προηγούμενη συνάντηση που είχε γίνει με την επιτροπή των μπλόκων τον Δεκέμβρη πολλά ζητήματα επιλύθηκαν ή βρίσκονται προς επίλυση. Είχαμε μιλήσει για το ακατάσχετο των λογαριασμών και νομοθετήσαμε την προστασία των επιδοτήσεων μέχρι 7.500 ευρώ συν το ακατάσχετο που έχει ο λογαριασμός, τα 1.250 ευρώ, άρα 12 μήνες είναι 22.500 ευρώ. Αυτό το επιλύσαμε".
Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, "έγινε η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο της σύνταξης 33%, επιλύθηκε το ζήτημα των ανοικτών τιμών κυρίως για το βαμβάκι, δημιουργήθηκε το θεσμικό πλαίσιο για τις ενεργειακές κοινότητες και για τη δυνατότητα παραγωγής από ΑΠΕ μακριά από το ρολόι κατανάλωσης με δυνατότητα συμψηφισμού των λογαριασμών". Όπως υποστήριξε ο κ. Αραχωβίτης, παραμένει το πρόβλημα με το πετρέλαιο και επ' αυτού είπε ότι "αναζητούμε την καλύτερη ευρωπαϊκή πρακτική που υπάρχει και είναι κάτι που θα συζητήσουμε με τους αγρότες την Τετάρτη".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση