GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόεδρος ΤΕΕ: Πρέπει να μπουν κανόνες και να μην χτίζονται ψηλά κτίρια γύρω από την Ακρόπολη

«Πάγιο αίτημα του ΤΕΕ να συμμετέχει κάποιος εκπρόσωπος στο ΚΑΣ γιατί θα μπορούσαμε να συμβάλουμε. Φαίνεται ότι το Συμβούλιο Αρχιτεκτονική...

«Πάγιο αίτημα του ΤΕΕ να συμμετέχει κάποιος εκπρόσωπος στο ΚΑΣ γιατί θα μπορούσαμε να συμβάλουμε. Φαίνεται ότι το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής στο οποίο μετέχει εκπρόσωπος του ΤΕΕ, έδειξε ευαισθησία και δεν έδωσαν την άδεια να χτιστούν όλα αυτά. Η πολιτεία θα έπρεπε να προβλέψει ότι σε τέτοιες περιοχές δεν πρέπει να ερχόμαστε εκ των υστέρων και να μπουν κανόνες να μην χτίζονται πάρα πολύ ψηλά κτίρια γύρω από την Ακρόπολη. Είναι κάτι που θα έπρεπε να υπάρχει και στον σχεδιασμό των αρμόδιων υπουργείων και της κυβέρνησης. Πάντα, ερχόμαστε εκ των υστέρων να λύσουμε ένα πρόβλημα. Η λύση του να δοθεί αναστολή αδειών σε όλη την περιοχή, κολλάνε και κάποιες άλλες αδειοδοτήσεις οι οποίες δεν θα είχαν πρόβλημα. Δεν είναι αυτό λύση», δήλωσε στον Realfm 97, 8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός.
Με αφορμή τις καταστροφές που υπήρξαν από τα τελευταία καιρικά φαινόμενα, ο κ. Στασινός τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα ''ψηφιακό μητρώο υποδομών''. «Πρέπει το υπουργείο Υποδομών να αναλάβει την πρωτοβουλία να συγκροτήσει ένα ηλεκτρονικό ψηφιακό μητρώο υποδομών που θα καταγραφούν όλες οι υποδομές της χώρας, θα καταγραφεί ποιος είναι αρμόδιος να τις συντηρεί και να τις ελέγχει, ώστε όταν υπάρχει οποιαδήποτε καταστροφή να ξέρουμε πότε είχε ελεγχθεί τελευταία φορά, σε ποιον ανήκει η ευθύνη να παρακολουθεί το συγκεκριμένο έργο, για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Όλο αυτό θα κόστιζε λιγότερο στην ελληνική πολιτεία και θα ένιωθε πιο ασφαλής ο πολίτης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΤΕΕ.
«Είναι αστείο αυτό που συμβαίνει, οι λόγοι είναι η αδιαφορία, η αμέλεια, ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν, δεν έχει κάποιος κίνητρο. Έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι βολεύει να γίνονται αυτές οι καταστροφές και στη συνέχεια να έχουμε απευθείας αναθέσεις και γρήγορες διαδικασίες», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο κ. Στασινός εκτίμησε ότι η εφαρμογή μίας ψηφιακής τράπεζας γης θα μπορούσε να επιλύσει πολλά προβλήματα όπως πχ. με τα 20.000 διατηρητέα που υπάρχουν στη χώρα καθώς και τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση