GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρυξέλλες: Η 1η Ιουλίου τελευταία προθεσμία για το Brexit

H ΕΕ θα τερματίσει τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ένωση την 1η Ιουλίου, αν η χώρα δεν συμμετάσχει στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοιν...

H ΕΕ θα τερματίσει τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ένωση την 1η Ιουλίου, αν η χώρα δεν συμμετάσχει στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με έγγραφο των Βρυξελλών που περιγράφει τους όρους μίας παράτασης του Brexit, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Το σχέδιο του εγγράφου, το οποίο δόθηκε την Παρασκευή στους πρέσβεις στην ΕΕ και είναι σε γνώση των Financial Times, καθιστά σαφές ότι η Βρετανία πρέπει να λάβει μέρος στις εκλογές που θα διεξαχθούν από τις 23 έως τις 26 Μαΐου, αν ζητήσει μία παράταση του Brexit πέραν των τριών μηνών.

Η παράταση του Brexit μετά τις 29 Μαρτίου θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες διαφωνούν σχετικά με τους όρους και τη διάρκεια της όποιας παράτασης. Για τη λήψη απόφασης απαιτείται ομοφωνία των 27 άλλων χωρών της ΕΕ και της Βρετανίας.

Το έγγραφο αποσαφηνίζει τους νομικούς περιορισμούς της ΕΕ όσον αφορά την παράταση της εξόδου της Βρετανίας. Προειδοποιεί ότι οι θεσμοί της ΕΕ «δεν θα μπορούσαν να λειτουργούν σε ασφαλές νομικό πλαίσιο», αν η Βρετανία παραμείνει στην ΕΕ μετά την 1η Ιουλίου χωρίς να έχει συμμετάσχει στις ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση