GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε στα 100 του χρόνια ο "πατέρας" του Ρίο Μάρε - Ήταν Εβραίος της Θεσσαλονίκης

Στα 100 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Ιταλίας, ο "πατέρας" του Ρίο Μάρε, Τζόζ...

Στα 100 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Ιταλίας, ο "πατέρας" του Ρίο Μάρε, Τζόζεφ Νίσιμ.

Ο Νίσιμ συνέστησε στην Ευρώπη προϊόντα όπως ο τόνος Rio Mare, το απορρυπαντικό Omino Bianco, τα Neutro Roberts, Vetril, ή Simenthal.

Ήταν Εβραίος της Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου του 1919. Γλίτωσε από τις διώξεις των Ναζί κα ιτα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ στρατολογήθηκε στους Βρετανούς και πολέμησε στο Ελ Αλαμέιν προτού εγκατασταθεί στην Ιταλία όπου δημιούργησε τις ρίζες του ομίλου του Bolton. Όπως έλεγε πάντα ο Νίσιμ, αυτό που μετρά είναι το προϊόν το οποίο πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας.

Ο όμιλος παράγει και διανέμει περίπου 50 διαφορετικά προϊόντα με παρουσία σε 139 χώρες, με 45 γραφεία και 12 εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη.

Πριν από λίγες ημέρες, ο γιος του Γκαμπριέλε Νίσιμ, ενώ βρισκόταν στον Καθεδρικό του Μιλάνου είπε: "Ήμουν πολύ τυχερός να έχω έναν πατέρα σαν αυτό, ήταν ένας από τους πρώτους που αισθάνθηκε τον κίνδυνο του Ναζισμού και πολέμησε για την ελευθερία. Θα ήθελα να αναφέρω ότι επειδή μόλις έκλεισε τα 100 του χρόνια και με δίδαξε την αίσθηση της ελευθερίας και της ευθύνης, γι' αυτό έχω θάρρος και αποφασιστικότητα".

Ο Γκαμπριέλε είναι επικεφαλής του δικτύου των μνημείων «Κήποι των Δικαίων» ενάντια στις γενοκτονίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση