GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μυστήριο με το θάνατο 11 νεογνών σε μαιευτήριο της Τυνησίας - Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας

Ο υπουργός Υγείας της Τυνησίας Αμπντελ Ραούφ ελ Σερίφ παραιτήθηκε έπειτα από τον μυστηριώδη θάνατο έντεκα νεογνών μέσα σε 24 ώρες ...

Ο υπουργός Υγείας της Τυνησίας Αμπντελ Ραούφ ελ Σερίφ παραιτήθηκε έπειτα από τον μυστηριώδη θάνατο έντεκα νεογνών μέσα σε 24 ώρες σε ένα μαιευτήριο της πρωτεύουσας Τύνιδας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TAP.

Τα βρέφη πέθαναν στο μαιευτήριο Ράμπτα μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής, ανέφερε το υπουργείο, με την ένωση Τυνήσιων παιδιάτρων να εκφράζει υποψίες για μόλυνση στο αίμα που προκλήθηκε από διατροφικό προϊόν.

Το υπουργείο Υγείας και κρατικοί εισαγγελείς ξεκίνησαν σειρά ερευνών για τη διαλεύκανση των συνθηκών των θανάτων.

Τα στοιχεία της έρευνας κινούνται προς μια σοβαρή νοσοκομειακή λοίμωξη, που φαίνεται να ξεκίνησε από ένα προϊόν παρεντερικής διατροφής που χορηγήθηκε ενδοφλέβια, ανέφερε η ένωση με ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook.

«Έχουν ληφθεί μέτρα πρόληψης και φροντίδας για να αποφευχθούν και άλλα θύματα» και για να «διασφαλιστεί η κατάσταση της υγείας και άλλων νεογνών στην μαιευτική πτέρυγα», υπογράμμισε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Οι Τυνήσιοι διαμαρτύρονται για υποβάθμιση των κρατικών υπηρεσιών έπειτα από την πτώση του πρώην προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι το 2011, που αποτέλεσε αφετηρία για μια δημοκρατική μετάβαση στη χώρα, αλλά παράλληλα βύθισε τη χώρα σε μια οικονομική κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση