GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αχτσιόγλου: Οι ωφελούμενοι από τη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι δεκάδες χιλιάδες

Δεκάδες χιλιάδες θα είναι οι ωφελούμενοi επαγγελματίες και ασφαλισμένοι από την επικείμενη ρύθμιση των εκατόν είκοσι δόσεων για οφ...

Δεκάδες χιλιάδες θα είναι οι ωφελούμενοi επαγγελματίες και ασφαλισμένοι από την επικείμενη ρύθμιση των εκατόν είκοσι δόσεων για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία τονίζει σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στη «Μακεδονία της Κυριακής», η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου.

Η νέα ρύθμιση, η οποία, σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, θα τεθεί σε εφαρμογή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και πιθανότατα μέσα στον Μάρτιο, θα περιλαμβάνει «κούρεμα βασικής οφειλής και κούρεμα κατά 85% των προσαυξήσεων», ενώ «η νέα μειωμένη οφειλή θα μπορεί να εξοφλείται σε έως εκατόν είκοσι δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης τα πενήντα ευρώ».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογραμμίζει ότι «στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και οι επαγγελματίες που έκλεισαν τα βιβλία τους, δεν έχουν δηλαδή ενεργή οικονομική δραστηριότητα», αλλά και «δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι, οι οποίοι έχουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, αλλά λόγω των χρεών τους δε λαμβάνουν σύνταξη», αφού με το κούρεμα των χρεών τους θα μπορέσουν να πάρουν σύνταξη και «να αποπληρώσουν σταδιακά την οφειλή τους, μέσω μικρής παρακράτησης από το ποσό της σύνταξης τους».

Η κ. Αχτσιόγλου μεταξύ άλλων τονίζει ότι στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ η ανεργία έχει μειωθεί κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες, οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα έχουν αυξηθεί κατά 376.000, ή, ποσοστιαία, κατά 24.6%, ενώ η ανεργία των νέων μειώθηκε πάνω από 12 ποσοστιαίες μονάδες. «Τα στοιχεία αυτά, ασφαλώς, δε σημαίνουν ότι εφησυχάζουμε» λέει η υπουργός.

Η υπουργός τονίζει ότι «η κυβέρνηση έχει την κοινοβουλευτική και πολιτική ισχύ για να συνεχίσει το έργο της και ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία το φθινόπωρο του 2019». Παράλληλα, σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπογραμμίζει ότι «όσο πιο πολύ ενημερώνεται, έγκυρα, ο κόσμος» για το περιεχόμενο της και για την ιστορική πραγματικότητα «τόσο πιο θετικά την υποδέχεται», ενώ επικρίνει την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της και στο θέμα αυτό και σε άλλα ζητήματα. «Εκτιμώ όμως ότι αυτή η διαφορά στάσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ είναι ορατή στη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών» .

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση