GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σφοδρή επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα και στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Attica Ban...

Σφοδρή επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα και στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Attica Bank, Θεόδωρου Πανταλάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Attica Bank, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, με αφορμή την κλήση του σε απολογία από την ΤτΕ.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει χάσει την αξιοπιστία της», δήλωσε ο κ. Ρουμελιώτης, προσθέτοντας ότι η κεντρική τράπεζα εργαλειοποιήθηκε από τον κ. Στουρνάρα για να παίξει τα δικά του πολιτικά παιχνίδια. «Είναι κάτι πρωτοφανές στην ιστορία του τόπου», είπε.

Αναφορικά με την υπόθεση Καλογρίτσα κατήγγειλε ότι ο εκτελεστικός μηχανισμός της τράπεζας ζήτησε από το Διοικητικό Συμβούλιο έγκριση για την χρηματοδότηση του ομίλου, αλλά εν συνεχεία δεν τήρησε τις εντολές που έδωσε το Δ.Σ.

Ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στην υπόθεση του δανείου που έλαβε ο Παύλος Πολάκης. Υποστήριξε ότι όταν ο ίδιος ζήτησε να ερευνηθεί η υπόθεση Καλογρίτσα, η ΤτΕ δεν έκανε τίποτα αλλά με τα δημοσιεύματα για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας άμεσα κάλεσε τα εκτελεστικά στελέχη της τράπεζας Αττικής για εξηγήσεις.

Το δάνειο ελέγχθηκε και από την ΤτΕ και βρέθηκε καθόλα νόμιμο. Έχουμε δώσει εκατοντάδες τέτοια δάνεια σε όσους πληρούν τα κριτήρια, είπε.

Ο τραπεζίτης είπε ότι ουδέποτε έλαβε το πόρισμα, με το οποίο κατηγορείται από την ΤτΕ για διοικητικής φύσεως θέματα, παρότι έχει ο ίδιος στείλει δυο εξώδικα ζητώντας το, και επιτέθηκε στον Σπύρο Παντελιά, Διευθυντή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της ΤτΕ, καταγγέλλοντας ότι είναι κατηγορούμενος για κακουργήματα στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. «Είναι σαν να κατηγορούσαν τον κ. Παντελιά για κακουργήματα και να μην του έδινε ο εισαγγελέας το κατηγορητήριο για να γράψει αυτά που πιστεύει», είπε.

Παραδέχτηκε ότι οι σχέσεις του με τον Γ. Στουρνάρα δεν ήταν ποτέ καλές. «Όταν εγώ ήμουν υπουργός Οικονομίας αυτός ήταν βοηθός του κου Παπαντωνίου που ήταν υφυπουργός μου και με τον οποίο είχα τότε κάκιστες σχέσεις και φαίνεται ότι ο κος Στουρνάρας θέλει να το ‘παίξει βεντέτα’».

Για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Attica Bank , Θεόδωρο Πανταλάκη, είπε ότι έχει τρεις κακουργηματικές διώξεις, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν έχει καλές σχέσεις μαζί του.

Κατήγγειλε δε ότι ένα άλλο μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας της Ελλάδας, ο κ. Γ. Πάσχας, που είναι υπεύθυνος για τον εσωτερικό έλεγχο έχει ένα δάνειο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την Εθνική Τράπεζα που δεν το αποπληρώνει και «θέλει να παριστάνει τον εσωτερικό ελεγκτή του τραπεζικού συστήματος».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση