GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός είναι ο "Mr. Memory Man" - Θυμάται αναλυτικά κάθε ημέρα της ζωής του - ΒΙΝΤΕΟ

Τον λένε Bod Petrella, είναι 68 χρονών και θυμάται κάθε γεγονός της ζωής του, όχι μόνο όσα αφορούν εκείνον αλλά και όσα συνέβησαν και σχε...

Τον λένε Bod Petrella, είναι 68 χρονών και θυμάται κάθε γεγονός της ζωής του, όχι μόνο όσα αφορούν εκείνον αλλά και όσα συνέβησαν και σχετίζονται με τη κάθε μέρα. Είναι ο Mr. Memory Man, ο «Άνθρωπος Μνήμη».
Κι αυτό διότι πάσχει από το σύνδρομο Highly Superior Autobiographical Memory (HSAM). Είναι μια κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο υπερθυμίας ή σύνδρομο εξαιρετικά υψηλής αυτοβιογραφικής μνήμης.
Μέχρι σήμερα μόνο ένας μικρός αριθμός ατόμων έχει διαγνωστεί με το HSAM. Η έρευνα αυξάνεται, καθώς οι επιστήμονες ελπίζουν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους με τους οποίους τα κυκλώματα στη μνήμη των διαδικασιών του εγκεφάλου μας. Αυτό έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει άτομα με μειωμένη μνήμη, όπως άτομα που έχουν αμνησία ή είχαν εγκεφαλικό τραύμα.
Ο Bod Petrella δεν είναι ο μοναδικός στον κόσμο που έχει διαγνωστεί με το σύνδρομο αυτό αλλά είναι από τους πιο γνωστούς καθώς εργάζεται ως τηλεοπτικός παραγωγός.
Όπως λέει ο ίδιος, δεν χρειάζεται να κρατά σημειώσεις σε ημερολόγιο, υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο, αφού όλες οι πληροφορίες αποθηκεύονται στο μυαλό του.
Σήμερα κάνει, μεταξύ άλλων, διαλέξεις δίνοντας συμβουλές για τη βελτίωση της μνήμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση