GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιώργος Τσίπρας: Η χώρα έχει ανάγκη από ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα

Την εκτίμηση πως η χώρα έχει ανάγκη από ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα, εξέφρασε από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο...

Την εκτίμηση πως η χώρα έχει ανάγκη από ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα, εξέφρασε από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας. «Δηλαδή, ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 3%-3,5% για κάποια χρόνια, αφού παρέλθει η υποχρέωσή μας για υψηλά πλεονάσματα» αποσαφήνισε.

Ο κ. Τσίπρας προέταξε την πριμοδότηση τομέων της ελληνικής οικονομίας σε διάφορα επίπεδα και διαφορετικών μορφών που η χώρα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, σε συνδυασμό με την καινοτομία.

Παράλληλα, τόνισε πως οι νέες τεχνολογίες δίνουν δυνατότητες στην Ελλάδα και προσέθεσε: «να πάμε σε μια οικονομία της γνώσης και να κάνουμε την οικονομία πιο εξωστρεφή».

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη μιας ελάχιστης συναίνεσης: «Συναίνεση δεν σημαίνει να καταργήσουμε την πολιτική αντιπαράθεση», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ακόμα πως «από τη δεκαετία του '80, πρακτικά δεν υπήρξε ουσιώδης προσπάθεια εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη» και συμπλήρωσε πως «τώρα ξανα-υπάρχει συζήτηση εθνικού σχεδίου». Σημείωσε περαιτέρω πως ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η κρίση από το 2010 και μετά ήταν καταστροφικός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση