GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών καταδικάζει τις προληπτικές προσαγωγές

Την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) προκάλεσε η υπόθεση με τις «προληπτικές προσαγωγές» πολιτώ...

Την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) προκάλεσε η υπόθεση με τις «προληπτικές προσαγωγές» πολιτών στα Γιαννιτσά πριν την έναρξη εκδήλωσης με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Φώτη Κουβέλη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν η Αστυνομικοί «η Ομοσπονδία μας καταδικάζει κατηγορηματικά τις ‘’προληπτικές προσαγωγές’’ – με τον τρόπο και για τους λόγους που έγιναν προ μερικών ημερών στα Γιαννιτσά κατά την πραγματοποίηση μιας πολιτικής συγκέντρωσης – με στόχο την εξασφάλιση ενός αποστειρωμένου πολιτικά περιβάλλοντος για τον εκλεκτό ομιλητή της Κυβέρνησης».

«Τέτοιες αποφάσεις και ενέργειες συνεχίζουν στην ίδια ανακοίνωση, αφενός παραβιάζουν ευθέως τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών για ελεύθερη δημοκρατική έκφραση και διακίνηση των ιδεών τους, αφετέρου δε, φέρνουν τους πολίτες και την κοινωνία ολόκληρη, απέναντι στην Ελληνική Αστυνομία, που εκ του νόμου οφείλει να προστατεύει τις ελευθερίες και τα δικαιώματά τους, χωρίς κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες».

Η ΠΟΑΣΥ επισημαίνει επίσης ότι «η δύναμη της Δημοκρατίας είναι ο διάλογος και όχι η Βία! «Προληπτικές προσαγωγές» δικαιολογούνται μόνο για να προλάβουν βίαια γεγονότα και για να θωρακίσουν την ασφάλεια των πολιτών, όχι το αντίθετο! Δεν έχουν σκοπό να φιμώσουν το διάλογο και να καταπιέσουν την ελεύθερη σκέψη! Ελπίζαμε ότι άνθρωποι που βίωσαν ιστορικά αυτού του είδους τις πρακτικές, θα είχαν πιο ευαίσθητες αντιλήψεις για το θέμα! Μάλλον διαψευσθήκαμε…».

Καταλήγοντας οι Αστυνομικοί καλούν «την Πολιτική Ηγεσία του Σώματος να επανεξετάσει τη θέση της αναφορικά με τις «προληπτικές προσαγωγές» - το πότε και πώς αυτές κάθε φορά θα εκτελούνται - και με βαθύ δημοκρατικό αίσθημα να δίνει πάντοτε τις δέουσες κατευθύνσεις προς τη Φυσική Ηγεσία αυτού. Δηλώνουμε, επίσης, προς πάσα κατεύθυνση, ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα θα καταδικάζει και θα αποκαλύπτει κάθε απόφαση και ενέργεια που προσβάλει τα δημοκρατικά μας πιστεύω και υποσκάπτει τη δημοκρατική λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση