GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχονται πρόωρα στην Αθήνα οι Θεσμοί για την τρίτη αξιολόγηση

Πρόωρες βαλίτσες για Ελλάδα ετοιμάζουν οι θεσμοί για να «ξεκολλήσουν» την 2η μεταμνημονιακή αξιολόγηση που έχει «σκαλώσει» στο νέο πλαίσι...

Πρόωρες βαλίτσες για Ελλάδα ετοιμάζουν οι θεσμοί για να «ξεκολλήσουν» την 2η μεταμνημονιακή αξιολόγηση που έχει «σκαλώσει» στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και να οργανώσουν παράλληλα τον νέο κύκλο ελέγχου της ελληνικής οικονομίας που ήταν προγραμματισμένος για μετά τις εκλογές στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο (23-26 Μαΐου).
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής των δανειστών επιστρέφουν στην Αθήνα την 1η Απριλίου. Η κάθοδός τους στην ελληνική πρωτεύουσα σηματοδοτεί την επίσημη εκκίνηση της τρίτης αξιολόγησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες πριν από το άτυπο Eurogroup της 5ης Απριλίου και αμέσως μετά το EuroWorking Group (EWG) της 25ης Μαρτίου που θεωρείται «κομβικό» για την εκταμίευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA’s).
Τα τεχνικά κλιμάκια θα έρθουν νωρίτερα στην πρωτεύουσα για να «χτενίσουν» όλο το «πακέτο» με τα προαπαιτούμενα που θα είναι σε εκκρεμότητα καθώς δεν θα περιοριστούν μόνο σε αυτά που συνδέονται με τον νέο μεταμνημονιακό έλεγχο. Επί της ουσίας, η τεχνική αντιπροσωπεία έρχεται στη χώρα μας έχοντας διπλή αποστολή: αφ' ενός να τσεκάρει και να προετοιμάσει την ελληνική πλευρά για την άτυπη σύνοδο στο Βουκουρέστι όπου θα συνεδριάσει για τη δόση του 1 δισ. ευρώ, αφ' ετέρου να διαμορφώσει την «ατζέντα» των διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσουν σε υπουργικό επίπεδο.
Στις συζητήσεις στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η πρόοδος στην Εγνατία Οδό, ο διαγωνισμός για τα ΕΛ.ΠΕ., η πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ του 30% του «Ελ. Βενιζέλος» και ο «φάκελος χρηματοοικονομικά» (π.χ. εάν μειώνονται οι περιπτώσεις των «κόκκινων» δανείων που είχαν ενταχθεί στον παλαιό νόμο Κατσέλη, πώς λειτουργεί το νέο σχήμα για τα «κόκκινα» δάνεια-APS). Οι δανειστές θα έρθουν με την ίδια ακριβώς σύνθεση, ενώ επικεφαλής της αποστολής θα είναι το στέλεχος της Κομισιόν, Ντέκλαν Κοστέλο.
Τον Ιρλανδό αξιωματούχο θα τον δούμε και νωρίτερα στην Αθήνα δίνοντας το «παρών» στο συνέδριο που διοργανώνει την επόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ. Θέμα του συνεδρίου είναι η «Ενσωμάτωση της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο». Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί η πρόσφατη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα, ενώ μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, θα είναι ο νέος ρόλος της Ελλάδας στη μεταμνημονιακή εποχή, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη, οι επενδυτικές προκλήσεις, η διαμόρφωση φιλικού ρυθμιστικού πλαισίου προς τις επιχειρήσεις και την καινοτομία κ.ά.
Πηγή: ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση