GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μιχελογιαννάκης: Μπράβο στον κ. Παυλόπουλο που δέχτηκε να ακουστεί το «Μακεδονία ξακουστή» στην παρέλαση της Καλαμάτας

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επευφημεί με δήλωσή του ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, για την κίνησή του να επιτρέψει να ...

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επευφημεί με δήλωσή του ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, για την κίνησή του να επιτρέψει να ακουστεί το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή» στην παρέλαση της Καλαμάτας. "Μπράβο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διότι στο θυμικό και στην συνείδηση του Έλληνα, το εμβατήριο αυτό αντιπροσωπεύει τους αγώνες της Ελλάδος για την απελευθέρωση της Μακεδονίας" σημείωσε ο κ. Μιχελογιαννάκης.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Οι οδηγίες στις μονάδες του Λιμενικού, σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνεται στην απόφαση, είναι να μην ακουστεί το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή».

Στην παρέλαση της Καλαμάτας, έπειτα από συνεννόηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον δήμαρχο της Καλαμάτας, η δημοτική φιλαρμονική ορχήστρα έκλεισε την παρέλαση με το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή».

Μπράβο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διότι στο θυμικό και στην συνείδηση του Έλληνα, το εμβατήριο αυτό αντιπροσωπεύει τους αγώνες της Ελλάδος για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

4 σχόλια


  1. Στις 15 Μαρτίου 1838,
    με διάταγμα του Όθωνα, ορίστηκε αυθαίρετα η έναρξη της
    Ελληνικής Επανάστασης του Εικοσιένα στις 25 Μαρτίου.

    Η Επανάσταση άρχισε πριν τις 25 Μαρτίου και ο Π. Π. Γερμανός δεν σήκωσε τη σημαία της Επανάστασης στη μονή της Αγίας Λαύρας στις 25 Μαρτίου, γιατί την ημέρα αυτή δεν βρισκόταν στην Αγία Λαύρα, αλλά στα Νεζερά (Αίγιο) της Αχαΐας, όπως ο ΙΔΙΟΣ γράφει στα απομνημονεύματά του.

    Το πλάσιμο του μύθου έχει την αφετηρία του στη μετάβαση των δύο Επισκόπων Παλιών Πατρών Γερμανού και Κερνίτσης Προκόπιου μαζί με τους προεστούς της Αχαΐας, από τα Καλάβρυτα στη Μονή της Αγίας Λαύρας στις 10.3.1821, που έγινε αποκλειστικά και μόνο για την ασφάλειά τους, να κρυφτούν.

    Ο Π. Πατρών Γερμανός μάλιστα, στη σύσκεψη του Aιγίου, ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ με την επαναστατική στρατηγική των Φιλικών. Όταν στις 21 Μαρτίου δίνονταν οι μάχες στους δρόμους της Πάτρας με αρχηγό τον τσαγκάρη Παναγιωτάκη Kαρατζά, ο Γερμανός με τους προεστούς, κρυβόταν στη μονή Ομπλού. Εκεί δολοφόνησαν τον Καρατζά, λίγους μήνες μετά στις 4 Σεπτέμβρη, οι Kουμανιωταίοι, άνθρωποι δικοί του (Βλ. N. Bαρδιάμπαση, Π.Kαρατζάς: ο τσαγκάρης που ξεκίνησε την Eπανάσταση του 1821, «Eλευθεροτυπία», 3-7-1993).

    Είναι γνωστό, πως σε προγενέστερες ημερομηνίες είχαν ξεσηκωθεί τα Καλάβρυτα, η Βοστίτσα, η Καρύταινα, η Καλαμάτα, το Γύθειο, τα Σάλωνα και ο Πραστός.
    Όμως, ύστερα από 19 χρόνια, πρόκριτοι και αρχιερείς διαστρέβλωσαν τους πραγματικούς λόγους της μετάβασης αυτής. Απέδωσαν την άφιξη του Γερμανού και των άλλων, στις 10.3.1821, στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, στην κήρυξη της Επανάστασης και έπλασαν το μύθο της ύψωσης της σημαίας της Επανάστασης στη μονή της Αγίας Λαύρας από τον Π.Π. Γερμανό στις 25 Μαρτίου.

    Κίνητρο του μύθου αυτού ήταν να περιβληθούν οι προεστοί και το ανώτερο ιερατείο, με την τιμή ότι αυτές είχαν αρχίσει τον Αγώνα και είχαν πρωτοστατήσει σ’ αυτόν, και να μοιραστούν έτσι τη δόξα από τους πραγματικούς αγωνιστές και δημιουργούς του Εικοσιένα και της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

    Ο μύθος του ελληνοχριστιανισμού και του "Θεού της Ελλάδοςαπαιτούσε για την Επανάσταση, μια ιερή ημερομηνία όπως αυτή του Ευαγγελισμού, ένα μοναστήρι και έναν επίσκοπο.

    O ίδιος ο Π. Πατρών Γερμανός δεν αναφέρει λέξη στα απομνημονεύματά του, που έγραψε στα τελευταία του και πρωτοκυκλοφόρησαν το 1837, για την υποτιθέμενη συγκλονιστικότερη στιγμή της ζωής του. ( κατεβάστε στο διαδίκτυο δωρεάν τα "Απομνημονεύματα Π. Π. Γερμανού")

    Η επινόηση της ημερομηνίας αυτής, προήλθε το 1835 από τον Κωλέττη και υλοποιήθηκε το 1838 (Β. Σφυρόερα, “Η επέτειος της Εθνεγερσίας“, “Καθημερινή-Επτά Ημέρες”, 1-3-2001).

    Ιστορικός Σπ. Τρικούπης: “Ψευδής είναι η εν Ελλάδι επικρατούσα ιδέα, ότι εν τη μονή της Αγ. Λαύρας ανυψώθη κατά το πρώτον η σημαία της Ελληνικής Επαναστάσεως…” ( “Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως”, τ. Α΄, σ.312, εκδ. Β΄).

    Ο Ι. Φιλήμων αποκαλεί τον μύθο της Λαύρας “ψεύδος παχυλόν” (”Δοκίμιον Ιστορικόν περί της Φιλικής Εταιρείας”, τ.Γ΄, σ.22-1834).

    Ο καθηγητής Απ. Β. Δασκαλάκης ομολογεί: “…ουδέν επαναστατικόν γεγονός
    εσημειώθη εν τη Μονή της Αγίας Λαύρας. Κατά την 25ην Μαρτίου ουδείς ευρίσκετο εν Λαύρα…” (“Πως εκηρύχθη η Επανάστασις εις την Πελοπόννησον”).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταματήστε τὰ παραμύθια. Ἡ Ἐλληνοχριστιανικὴ Ἐπανάστασι τοῦ 1821 εἶναι ἔργο Ἑλλήνων Χριστιανῶν. Οἱ Ἀγωνιστὲς εἶχαν ὁρίσει συμβολικὰ νὰ ἀρχίσῃ τὴν ἡμέρα τοῦ Εὐαγγελισμοῦ ὁ Ξεσηκωμὸς - ἀσχέτως ἂν ξεκίνησαν νωρίτερα ἐπειδὴ ἀπὸ ἀκριτομύθεια τὸ σχέδιο εἶχε διαρρεύσει . Ἡ σύναξι στὴν Ἁγία Λαύρα ἔγεινε μεταξὺ 8 καὶ 23 Μαρτίου 1821 - τότε ὕψωσε τὸ λάβαρο ὁ ἐπίσκοπος Παλαιῶν Πατρῶν Γερμανός. Φτάνει ἡ ἑβραιοδωδεκαθεϊστικὴ - μασωνοπαγανιστικὴ προπαγάνδα σας!

      Διαγραφή
    2. Ξεστραβώσου: http://www.antibaro.gr/article/2963

      Διαγραφή
  2. Θὰ λέμε μπράβο καὶ γιὰ τὰ αὐτονόητα τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση