GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραμπ: Αυτός είναι ο λόγος που δεν συμφωνήσαμε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε χθες ότι η δημόσια ακρόαση του πρώην δικηγόρου του, του Μάικλ Κόεν, ενώπιον επιτρο...

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε χθες ότι η δημόσια ακρόαση του πρώην δικηγόρου του, του Μάικλ Κόεν, ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου πιθανόν συνέβαλε στην αποτυχία της συνόδου κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο Ανόι την περασμένη εβδομάδα.

Σε σειρά αναρτήσεων του στο Twitter, ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Κόεν «ψεύτη» και «απατεώνα», ενώ παράλληλα κατήγγειλε την απόφαση της συγκεκριμένης επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων - στην οποία πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί - να οργανώσει αυτή τη δημόσια ακρόαση ενώ διεξαγόταν η δεύτερη σύνοδος κορυφής των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το βορειοκορεατικό πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών όπλων, στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ.

Η σύνοδος, που άρχισε την Τετάρτη τερματίστηκε απροσδόκητα την επομένη ημέρα. Οι δύο ηγέτες χώρισαν χωρίς να δώσουν στη δημοσιότητα κοινή ανακοίνωση, όπως προβλεπόταν αρχικά.

«Το γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί ανέκριναν σε δημόσια ακρόαση έναν καταδικασμένο ψεύτη και απατεώνα, την ίδια στιγμή που γινόταν η πολύ σημαντική Πυρηνική Σύνοδος με τη Βόρεια Κορέα, είναι ίσως ένα νέο ναδίρ της Αμερικανικής πολιτικής και μπορεί να συνέβαλε στη "φυγή"», έγραψε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην απόφασή του να διακόψει τη σύνοδο.

«Δεν έχει ξαναγίνει όταν ένας πρόεδρος βρίσκεται στο εξωτερικό. Ντροπή!», πρόσθεσε.

Ο Κόεν αναμένεται προσεχώς να βρεθεί πίσω από τα σίδερα: θα εκτίσει ποινή φυλάκισης τριών ετών για ψευδομαρτυρία ενώπιον του Κογκρέσου και παραβίαση της νομοθεσίας για τις προεκλογικές εκστρατείες, αδικήματα που λέει πως διέπραξε για να προστατεύσει τον Ρεπουμπλικάνο πρώην εντολέα του, καθώς και για φορολογική απάτη. Θα οδηγηθεί στη φυλακή την 6η Μαΐου.

Στην δημόσια ακρόαση, ο Κόεν καταφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του πρώην εντολέα του, χαρακτηρίζοντάς τον «ρατσιστή» και «απατεώνα» κι υποστηρίζοντας πως τον διέταξε να απειλήσει ανθρώπους πάνω από 500 φορές μέσα σε δέκα χρόνια.

Ερωτηθείς στο Ανόι την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εάν η ακρόαση του Κόεν έπαιξε ρόλο στην απόφασή του να διακόψει τη σύνοδο με τον Κιμ -- υποστηρίζοντας πως θέλει μια «καλή» συμφωνία, και δεν θα «βιαστεί» -- ο Τραμπ απάντησε ότι αυτό είναι «ανακριβές» κι επέκρινε και τότε το ότι η ακρόαση διεξήχθη ενώ εκείνος βρισκόταν εκτός χώρας.

«Προσπάθησα να δω όσο περισσότερο μπορούσα», ανέφερε χθες ο Τραμπ. «Δεν μπόρεσα να δω πολύ, ήμουν λιγάκι απασχολημένος», πρόσθεσε, πάντως το γεγονός πως έγινε η δημόσια ακρόαση εν μέσω «αυτής της πολύ σημαντικής συνόδου» είναι «στ' αλήθεια φρικτό πράγμα», επέμεινε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση